pafcioooo
Nowy
Witam, odświeżam temat bo widziałem w Tesco świece o swojsko brzmiącej nazwie TUTELA. Niestety nie pamiętam ceny, może ktoś wie co to jest?
Też to widziałem i komplet 4 świec z tego co pamiętam kosztował 25 zł (śmieszna cena)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam, odświeżam temat bo widziałem w Tesco świece o swojsko brzmiącej nazwie TUTELA. Niestety nie pamiętam ceny, może ktoś wie co to jest?
Też to widziałem i komplet 4 świec z tego co pamiętam kosztował 25 zł (śmieszna cena)zwłaszcza że ja za jedną oryginalną świecę w ASO dałem 26 zł
a produkcja tych świec pewnie made in China
![]()
A jeśli wolno spytać jakich świec używasz?
Świece zakupione w ASO opisane są w następujący sposób: na opakowaniu napisany jest nr katalogowy 605045630 oraz ALFA ROMEO RICAMBI ORGINALI a na świecach Golden LODGE 25 HL
Nieosiągalne marzenie wielu forumowiczów.
W sumie to nie ma się czym podniecać - GL25HL sa standardowo dostępne poprzez ASO. Wystarczy złożyć zamówienie. Na marginesie: jest całkiem sporo udanych zamienników (4-ro elektrodowe Bosche, 3-elektrodowe Beru, MM, Denso, NGK). Jeszcze tylko championów i Iskry nie testowałem w BX.
Boję się podrób, jakoś nie chciałbym wkręcić NGK z Allegro po 4 zł. sztuka. :/ A skąd mam wiedzieć, czy te po 12 to nie to samo?
Nie pozostaje nic prostszego niż złożenie zamówienia na GL 25HL po 22 pln/szt. w ASO, a z rabatem po ok 18 pln.szt. i po klopocie choćby poprzez sklep internetowy ASO http://www.fiat-lancia-alfa.pl/
Tak przy okazji jak dostac sie do świeczek w mojej 1,7 16bx? Od góry sie dostanę czy lepiej robic to z kanału? W mojej 33 z silnikiem 1,4 był nienajgorszy dostęp choć niełatwy, podejrzewam ze w tej będzie ciężej.
Ma ktoś jakies patenty? jekies specjalne przedłużki lub inne wynalazki sie przydadzą?
W Fiat-Lancia-Alfa czekają na mnie świeczki i przewody ngk, koszt 800zl.