Świece

Auto
164 Q4
Co sądzicie o zmianie orginalnych świec NKG na Brisk Platin DR15YPP? Są one znacznie tańsze cena ok 22 zł a widze że żywotność też mają sporą ok 90tys km.
Miałem świece tej firmy w innym aucie i sprawowały się bardzo dobrze ale nie wiem jak bedzie z Alfą.

Alfa najlepiej peracyje na świecach NGK, a ja już przerabiałem temat innych świec i uważam że tylko NGK PGR6A i wystarczają na 100tyś km. Ostatni płaciłem ok 45zł/szt

Cześć, a gdzie można dostać te świece za taką cenę? Chcę takie kupić i nie wiem gdzie je taniej dostać niż za 70 zł/szt.
Wcześniej jeździłem na Beru Ultra X i chodziły świetnie, włożyłem BOSCH-a dedykowane i silnik jest beznadziejnie mułowaty i pali kilka literków gazu więcej :(

PawełQV napisał:
włożyłem BOSCH-a dedykowane i silnik jest beznadziejnie mułowaty
też kiedyś włożyłem do 155 i była mułowata,BOSCH jest kiepski.Zdecydowanie kupuj NGK,odczujesz różnicę.Podjedż do sklepu róg Al.Włókniarzy a Kopernika tam mieli dobre ceny.

OK, dzięki - podjadę zaraz po wypłacie :) Niechętnie się przyznam, że BOSCH-e podobnie chodzą jak ... Iskry, ale cicho, ja tego nie napisałem ;)

Do twojego silnika są dedykowane NGK B7ES po ok 10 zł za szt

B7ES? w katalogu NGK są dedykowane ogólnie 3 litrowej 132-140KW o nr. silnika 06410/12 a PGR6A zahacza o 64.301 zarówno do standardu jak i 24V no i manual opisuje pod tą (moją) wersję PGR6A. Opcja po 10zł jest rewelacyjna ale już wtopiłem w te Bosch-e i jak nie wypali z B7ES znów będę szukał po strychu Beru Ultra X-ów więc jak są OK te droższe to czemu nie?

Miałem AR z 1991r z silnikiem 6412 i na tych świecach jeżdziła bez zarzutu. Twoja ma wiekszy stopień sprężania więc nie wiem czy bedzie ok.

Ja mam 6412 i BRISKi gazowe jakieś. Na gazie i tak się trzepie zamulona, a na benzynie zupełnie inne auto. Ale jak będe zmieniać to na NGK, bo Boscha już raczej nie.

Polecam Beru ultra X założyłem ostatnio takie i są świetne a ze względu an srebrne elktrody przedłuża im się żywotność

Właśnie muszę zobaczyć czy te Beru Ultra X co miałem (wydaje mi się,że 56) były z końcówką P (UX56P) czy bez P (Platynowe)- bo jak bez P to sprawa wydaje sie być tańsza o jakieś 50 zł sztuce . Teraz mi zaświtało... :)

Amortyzatory
Powrót