[159] Świece w JTS. Bosch czy NGK?

Pierre

Nowy
Auto
AR 159 3.2 Q4 JTS
Witam,

W sobotę bedą mi wymieniać świece. Kumpel w warsztacie powiedział mi że Bosch to największy syf. Jedyne słuszne według niego to NGK. Spotkaliście się z takimi opiniami? Problem w tym że u mnie w porządnych sklepach do mojego silnika głownie mają Boscha. Dzięki.

Nie wiem co znaczy porządny sklep w twoich okolicach, ale mój porządny sklep rano zamawia części, a o 14 są do odbioru, więc jak chcesz NGK to poprostu zamów.
Osobiście o NGK mam bardzo dobre zdanie, stosowałem w dwóch poprzednich autach i nie było z nimi najmniejszego problemu.

Podobno w Bosch łatwiej o podróbkę... Ale ja mam, co prawda w dieslu, NGK i też nie widzę żadnych wad.

Witam,

W sobotę bedą mi wymieniać świece. Kumpel w warsztacie powiedział mi że Bosch to największy syf. Jedyne słuszne według niego to NGK. Spotkaliście się z takimi opiniami? Problem w tym że u mnie w porządnych sklepach do mojego silnika głownie mają Boscha. Dzięki.

Na pierwszy montaz szly NGK. Ja bym zostal przy nich. A co do sklepow to jak kolega napisal, porzadny sklep zamowi Ci to co potrzebujesz i najpozniej nastepnego dnia masz do odbioru.

BTW. Nie mozesz sam wyminic swiec? Po co za to placic? To jest chwila roboty. Wystarczy klucz oczkowy i najtanszy prosty klucz do swiec z tesco za 9 zl.

Ostatnia edycja:
Na pierwszy montaz szly NGK. Ja bym zostal przy nich. A co do sklepow to jak kolega napisal, porzadny sklep zamowi Ci to co potrzebujesz i najpozniej nastepnego dnia masz do odbioru.

BTW. Nie mozesz sam wyminic swiec? Po co za to placic? To jest chwila roboty. Wystarczy klucz oczkowy i najtanszy prosty klucz do swiec z tesco za 9 zl.

jak się dowiadywałem do jts to jak pisza koledzy NGK only, zresztą wybor fabryczny AR na pierwszy montaż :) Zreszta zmiana po 120k rzekomo wg instrukcji wiec można kupic lepsze ;)

Do JTSa pasują jeszcze Denso VK16, ale nie słyszałem, żeby ktoś używał.

Do JTSa pasują jeszcze Denso VK16, ale nie słyszałem, żeby ktoś używał.

Ja osobiscie jestem przeciwnikiem eksperymentowania z takimi rzeczami jak swiece... Tym bardziej ze jtsy wymagaja dobrego traktowania i zwiejszonej uwagi aby byly bezproblemowe. Zreszta co bede pisal truizmy. Wszyscy posiadacze jtsow to wiedza, a jesli jeszcze nie to sie dowiedza ;->

Ja osobiscie jestem przeciwnikiem eksperymentowania z takimi rzeczami jak swiece... Tym bardziej ze jtsy wymagaja dobrego traktowania i zwiejszonej uwagi aby byly bezproblemowe. Zreszta co bede pisal truizmy. Wszyscy posiadacze jtsow to wiedza, a jesli jeszcze nie to sie dowiedza ;->

Zgadza się, zastanawia tylko koszt tych Denso, strasznie drogie, może dlatego nie ma opinii.

Dzięki za odzew. Czy znacie może jakąś strone on line gdzie mógłbym sorawdzić jaki konkretnie model świecy potrzebuję? Jeśli chodzi o Boscha to wiem ale mam problem z NGK. Nie mogę znalezć.

Fr5cp 6368

FR5CP 6368, durny skrypt forum nie pozwala mi poprawić :)

Z tego co widze to model świecy który podaliście jest do 1.9 i 2.2 JTS. Dobrze mówię?

Amortyzatory
Powrót