[146] swiecaca kon. od oleju, bram mocy, duze spalanie

• Autor wątku Autor wątku Fucky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fucky

Guest
Witam
Samochod chodzi, odpala bez problemu, spala mi okolo 12l na 100km, kontrolka od oleju caly czas swieci mimo ze oleju mam pelno czasami troche przygasnie, no i wogole nie mozna mu nadepnac. Czy lekko dam gazu czy wcisne do konca auto i tak rozpedza sie wolno. Dodam jeszcze ze jak stoje u dam gazu to przy opuszczaniu obrotow slychac z silnika bardzo lekkie stukanie. Mechanik powiedzial ze wogole sie za to nie wiezmie...
Co z nim jest?

Witam
Samochod chodzi, odpala bez problemu, spala mi okolo 12l na 100km, kontrolka od oleju caly czas swieci mimo ze oleju mam pelno czasami troche przygasnie, no i wogole nie mozna mu nadepnac. Czy lekko dam gazu czy wcisne do konca auto i tak rozpedza sie wolno. Dodam jeszcze ze jak stoje u dam gazu to przy opuszczaniu obrotow slychac z silnika bardzo lekkie stukanie. Mechanik powiedzial ze wogole sie za to nie wiezmie...
Co z nim jest?
jak czytam takie posty to jestem za wprowadzeniem na kursach prawa jazdy obowiązkowych kilku godzin z budowy pojazdów mechanicznych :D

no dobra... tez jestem za tym... ale moze bys napisal cos w sprawie tematu a nie walil offtopa (chyba tak to sie mowi :D )

Wiec jeszcze raz... Ile kaski musze wlozyc zeby ten silnik uratowac?

Na allegro jest 155 z rozwalona dupą, kup w całości i przerzuć silnik do 145 wyjdze taniej niz remont Twojego silnika

Na pewno nie możesz tak absolutnie jeździć bo włożysz wiecej niż w chwili obecnej, Jak Ci się panewki poobracają :). Tak w ogóle to powinieneś wiedzieć że to w sumie najważniejsza kontrolka. Jeszcze go pogazuj ;/;/

Ten silnik to już złom, nawet po remoncie będzie nadawał się do przejażdżek a nie do jazdy

Ostatnia edycja:
wymiana walu plus panewki zobacz na allegro i będziesz wiedział ile plus pompa olejowa

Jeszcze się sprzeda w super stanie z małym przebiegiem :)

a pierscienie do tego to juz nie trzeba wymienic? przeciez to bez cisnienia chodzi to moga byc przytarte, do tego uszczelki i planowanie ...taniej inny silnik wyjdzie

a rozrząd wałki bez oleju to co, tam też pewnie nastąpiło spustoszenie. Silnik powoli się zaciera

Amortyzatory
Powrót