• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

światło przeciwmgielne tył problem

hajdi147

Nowy
Auto
Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD
Witam pewnego dnia zauazyłem po wyjściu z auta że świeci mi światło przeciwmgielne z tyłu, na dzień dzisiejszy wypiołem kostke i nie mam pojecia w czym problem. Moze ktos miał podobny problem ? światło świeci nawet po zamknięciu auta i na wyłączonym zapłonie

Czy przy wypiętej wtyczce i załączonej stacyjce jest diagnoza? Swiatło przeciwmglelne tylne jest zasilane z wyjścia E/31 body computera. Dla testów należy wypiąć przewód ze złącza E/31 i sprawdzić czy na tym wyjściu jest cały czas wystawiane napięcie prze body. Jeżeli jest wystawiane, to jest uszkodzone wyjście.

Ja mialem podobnie. Tylko ze u mnie swiecily ciagle swiatla stop i nie dzialal tempomat. Przyczyna byla odlaczona lampka stopu. Sprawdz Zarówki, bezpieczniki, podlaczenia kostek i kabelki czy nie maja przetarc ;)

Pozdrawiam

a mnie się przy zapaleniu auta wczoraj pokazał komunikat o przepalonej żarówce światła tylnego przeciwmgłowego, o dziwo gdy włączyłem zadziałała a po ponownym zgaszeniu i odpaleniu komunikatu nie pokazało, aku z zeszłego roku, więc nowe,

Amortyzatory
Powrót