• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Światło cofania

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Panowie w 156 po FL jest jedno czy dwa światła cofania? Bo lampy wskazują na 2 żarówki ale dziś cofałem i w szybach marketu widze jedno światełko a za zmino żeby teraz zdejmowac tapicerke pokrywy. Ale chcem się upewnić bo już zgłupiałem... :rolleyes:

Dwa światła cofania. Być może tylko żarówkę masz przepaloną.

Dwa światła cofania. Być może tylko żarówkę masz przepaloną.

Pewnie tak ale jakoś nigdy w to nie wniknąłem aż jak cofałm i przylukałem to w szybie :D

---------- Post dodany o godzinie 07:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:53 ----------

zdejmowac tapicerke ? przeciez tam tylko klapki odsuwasz i lampa na wierzchu

Jakie klapki - trzeba odpiąć te wygłuszenie klapy bagażnika i bedzie dostęp do lampy.

to sedan i trzeba tapicerke klapy zdjąć a nie kombi:)
A ja podpinając sie pod temat zapyatam o taką rzecz czy zdażyło wam się że świeciła wam jedna żarówka od wstecznego bo druga niby się spaliła i po wymianie dalej nie świeci?? Ja tak mam i nie wiem gdzie szukać przyczyny. Oczywiście mowa o mojeje AR.

sprawdz ten gumowy łacznik miedzy klapą a nadwoziem ,zsun i sprawdz, tam lubia sie przecierac przewody , pozakładaj koszulki termokurczliwe,polutuj jesli konieczne

Mnie tez czeka szukanie, bo przyuwazylem, ze nie dziala jedna zarowka. Myslalem, ze spalona ale ostatnio sprawdzilem dokladniej i lampa sie zaswieca, gdy pokrywa bagaznika jest otwarta pod katem okolo 45 stopni. W innych pozycjach swiatla brak. Ze tez akurat takie mrozy musialy przyjsc teraz...

Amortyzatory
Powrót