Światła do jazdy dziennej

Witam koledzy...ja znalazłem coś na naszym alledrogo :) i jestem z tego bardzo zadowolony (od użytkownika bacha07_2007 ) są to światła okrągłe które idealnie wpasowują sie w nasze miejsca na halogeny bez żadnych przeróbek. Podłączenie też banalnie proste. A oto zdjęcia z montażu...a także jak wyglądają na codzień. Idealny sposób dla tych którzy nie mają halogenów (tak jak ja) i nie chcą popsuć wyglądu naszych alfetek albo dla tych którzy halogenów nie używają pozdrawiam...

zdjcie0070x.jpg

zdjcie0073ob.jpg

zdjcie0075s.jpg
zdjcie0074.jpg

W co miałem to wsadzić ??? Jeśli w halogeny to czytaj uważnie posty kolego, a tam pisze, że ich nie miałem. Po drugie przy spotkaniu z policją nadal jeździsz wtedy na halogenach co w normalnej przejrzystości powietrza jest zabronione mimo, że żarówki które pokazałeś mogą być stosowane do jazdy dziennej ale jedynie w homologowanych do tego lampach (napewno nie halogenowych)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kolego Diegus18 trafiłeś w sedno, jak ktoś się przyczepi z krytyką to chyba totalny malkontent. Też chcę sobie założyć coś takiego i jak dla mnie jest to jedyne akceptowalne rozwiązanie.
A do czepiających się pozornych oszczędności...... 2x żarówki mijania, 4x żarówki pozycyjne (w moim przypadku) oświetlenie tablicy i postojowe przód zjadają trochę prądu i wolę przeznaczyć go na muzykę (mam tego trochę i słucham dość głośno) jeżdżę dynamicznie, więc wiatraki też mają co robić. Oszczędzamy również poza akumulatorem na żarówkach (szczególnie jak drogie) trwałości alternatora (kto coś przy nim robił w v6 wie o czym mówię) i paskach wielorowkowych. Oszczędność paliwa pominę bo faktycznie mizerne.
Jak dla mnie........ pomysł i zastosowanie na 5+.

Problemem może być tylko minimalna wysokość >25cm od ziemi, trzeba by zmierzyć czy jest tyle.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam koledzy...ja znalazłem coś na naszym alledrogo :) i jestem z tego bardzo zadowolony (od użytkownika bacha07_2007 ) są to światła okrągłe które idealnie wpasowują sie w nasze miejsca na halogeny bez żadnych przeróbek. Podłączenie też banalnie proste. A oto zdjęcia z montażu...a także jak wyglądają na codzień. Idealny sposób dla tych którzy nie mają halogenów (tak jak ja) i nie chcą popsuć wyglądu naszych alfetek albo dla tych którzy halogenów nie używają pozdrawiam...
Faktycznie z wszystkich możliwych to najlepsze rozwiązanie dla świateł dziennych.
Pod co je podpiąłeś?
Kiedy się załączają, a kiedy wyłączają?
Pozdrawiam.
- Rafał

Kolego Diegus18 trafiłeś w sedno, jak ktoś się przyczepi z krytyką to chyba totalny malkontent. Też chcę sobie założyć coś takiego i jak dla mnie jest to jedyne akceptowalne rozwiązanie.
A do czepiających się pozornych oszczędności...... 2x żarówki mijania, 4x żarówki pozycyjne (w moim przypadku) oświetlenie tablicy i postojowe przód zjadają trochę prądu i wolę przeznaczyć go na muzykę (mam tego trochę i słucham dość głośno) jeżdżę dynamicznie, więc wiatraki też mają co robić. Oszczędzamy również poza akumulatorem na żarówkach (szczególnie jak drogie) trwałości alternatora (kto coś przy nim robił w v6 wie o czym mówię) i paskach wielorowkowych. Oszczędność paliwa pominę bo faktycznie mizerne.
Jak dla mnie........ pomysł i zastosowanie na 5+.

Problemem może być tylko minimalna wysokość >25cm od ziemi, trzeba by zmierzyć czy jest tyle.

masz racje :)

takie pojedyncze zle nie wygladaja..
ja mam polew z tych pseudo swiatel jak w nowych audi..
czyli te diody na zderzakach itp
zenada ;]

kolega milkyyyy dopiero kilka postów wyżej krytykował teraz popiera hmmm szybka zmiana zdania...ale wracając do świateł mówcie co chcecie ale naprawde wyglądają nieźle i są widoczne z bardzo daleka. Podpięte są pod + w stacyjce który pojawia się po przekręceniu kluczyka wg instrukcji i obowiązujących teraz przepisów. A dodatkowy kabel podłącza się pod oryginalną lampę...zalecane jest pod postojówkę i w momencie włączenia zaledwie postojówek dzienne się wyłączają ale ja podpiąłem pod światła mijania żeby w razie czego można było mieć włączone i dzienne i postojówki z tyłu. A po włączeniu mijania dzienne się wyłączają..wszystko zgodne z prawem a i wysokość o której piszecie myśle że jest zachowana ale to wystarczy jeden pomiar...

Ja osobiście jestem zadowolony z tych świateł bo z zewnątrz nie zmieniły wyglądu przodu samochodu kiedy nie są zapalone, a nie są też zwyłymi dziennymi na żarówki BA15S czy coś w tym stylu które wyglądają i świecą bardziej jak halogeny tylko żółtym światłem co raczej jest mało estetyczne...Zachęcam do przeróbki ;)

Dzięki za pozytywne opinie pozdrawiam

kolega milkyyyy dopiero kilka postów wyżej krytykował teraz popiera hmmm szybka zmiana zdania...ale wracając do świateł mówcie co chcecie ale naprawde wyglądają nieźle i są widoczne z bardzo daleka. Podpięte są pod + w stacyjce który pojawia się po przekręceniu kluczyka wg instrukcji i obowiązujących teraz przepisów. A dodatkowy kabel podłącza się pod oryginalną lampę...zalecane jest pod postojówkę i w momencie włączenia zaledwie postojówek dzienne się wyłączają ale ja podpiąłem pod światła mijania żeby w razie czego można było mieć włączone i dzienne i postojówki z tyłu. A po włączeniu mijania dzienne się wyłączają..wszystko zgodne z prawem a i wysokość o której piszecie myśle że jest zachowana ale to wystarczy jeden pomiar...

Ja osobiście jestem zadowolony z tych świateł bo z zewnątrz nie zmieniły wyglądu przodu samochodu kiedy nie są zapalone, a nie są też zwyłymi dziennymi na żarówki BA15S czy coś w tym stylu które wyglądają i świecą bardziej jak halogeny tylko żółtym światłem co raczej jest mało estetyczne...Zachęcam do przeróbki ;)

Dzięki za pozytywne opinie pozdrawiam

Teraz Ty źle doczytałeś ;) Kolega Mikyyy krytykował inny pomysł :)

Witam. Gdzie znajde plus w komorze silnika po przekręceniu stacyjki lub jeszcze lepiej po zapaleniu auta?

A czy jest możliwość ustawienia świateł długich jako światła do jazdy dziennej jak to się ma w np. audi czy bmw?

Ja ciągnąłem plus z pod stacyjki więc kabel do komory. Pod maską kto inny musi się wypowiadać lub sam musisz poszukać...

Co do świateł które będą pasowały to ja np posiadam te z 18 ledami ale te z czterema też bedą pasowały tylko troche inaczej to świeci.

W długich raczej to niewypał bo albo te albo te światła. Chyba że jakoś inaczej to wykombinujesz ale będzie ciężko.

Da się przygasić długie. Na Allegro można kupić do tego centralkę:
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-volvo-fiat-alfa-romeo-lancia-i1881045035.html
Widziałem też tańsze za ok. 60zł. Długie normalnie działają - jak trzeba błysnąć to na chwilę po prostu mocniej świecą.
Znajomy ma coś takiego w dwóch Mercedesach i przez rok zero kontroli policyjnych więc raczej można tak jeździć.

Da się przygasić długie. Na Allegro można kupić do tego centralkę:
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-volvo-fiat-alfa-romeo-lancia-i1881045035.html
Widziałem też tańsze za ok. 60zł. Długie normalnie działają - jak trzeba błysnąć to na chwilę po prostu mocniej świecą.
Znajomy ma coś takiego w dwóch Mercedesach i przez rok zero kontroli policyjnych więc raczej można tak jeździć.

O! Zaciekawiła mnie taka opcja. Miałem zamiar wsadzić LEDy zamiast halogenów jako dzienne, ale trzeba będzie jescze rozważyć ten moduł.
Tylko wydaje mi się, że może być problem z legalnością i wnikliwy (upierdliwy ;)) policjant mógłby się przyczepić.
Ktoś jeszcze ma doświadczenia z tym wynalazkiem?

to tak jak z xenonami 10 radiowozów przejedzie a 11 zabierze dowód

Tylko , że w BMW długie świecą na 30% mocy i jest to fabryczna opcja... także policja może sobie gadać co chce. Ale nie widziałem tej opcji w alfie, chyba, że z modułem. Dlatego ciakawy jestem jak na to policja by spojrzała. Bo tak jak mówiłem, do BMW czy Audi nie mogą sie przyczepić .

Amortyzatory
Powrót