Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Po co wymieniać całe reflektory. Może spróbować wstawić do nich coś takiego:OZZY ja się właśnie zastanawiam nad wstawieniem do autka czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/item748713171_swiatla_do_jazdy_dziennej_rl_modul_start.html
lub
http://www.allegro.pl/item744582905_swiatla_do_jazdy_dziennej_dzienne_hom_rl_black.html
zamiast mgiełek, których i tak nie używam.
Po co wymieniać całe reflektory. Może spróbować wstawić do nich coś takiego: http://moto.allegro.pl/item683783191...lna_biala.html Pytanie tylko jak będzie zapatrywał się na do policjant... Pozdrawiam. - Rafał
a żeby było ciekawiej, to drugi mandacik za brak świateł mijania, bądź dziennych, bo z tego co wiem, jeśli ktoś jedzie w ogóle bez świateł, to ma mandat za ich brak, a jeśli ktoś jedzie bez świateł, ale za to z włączonymi przeciwmgielnymi, to ma dwa mandaty: za brak świateł i za jazdę na przeciwmgielnych.No i tu problem.Może uznać że to światła przeciwmgielne i mandacik za używanie podczas jazdy w dobrych warunkach pogodowych.![]()
a żeby było ciekawiej, to drugi mandacik za brak świateł mijania, bądź dziennych, bo z tego co wiem, jeśli ktoś jedzie w ogóle bez świateł, to ma mandat za ich brak, a jeśli ktoś jedzie bez świateł, ale za to z włączonymi przeciwmgielnymi, to ma dwa mandaty: za brak świateł i za jazdę na przeciwmgielnych.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dlatego tylko rozważałem, no bo koszt w sumie wysoki:Co do zmiany przeciwmgłowych na dzienne, nie wiem czy to dobry pomysł. Raz że będą Was traktować jak "buraków na przeciwmgłowych", dwa że można dostać mandacik, a trzy że traci się funkcjonalność przeciwmgłowych.
Jak w luksusowym Audi czy Lexusie takie światła to lux, duch czasu itd.A jak w Alfie to choinka.
Super, że sobie zrobiłeś tylko to jest nie lgalne bo bez żadej homologcji i tak naprawdę nie potrzebne bo nie spełnia żadnej funkcji poza ozdobną.Światła dzienne zgodnie z przepisami świecą bez innych lamp i muszą być tak podłączone, że jak włączasz swiatła mijania to dzienne gasną. Na obudowie musisz mieć nabitą homologację RL gdyż tylko to gwarantuje bezproblemowe spotkanie z policją. Żadne paski ledowe i inne tego typu wynalazki wkładane dodatkowo w lampy nie mają żadnej homologacji nie wspominając o tym, że modfikując lampę we własnym zakresie też tracisz na nią homologację.Ja sobie cos takie zrobilem![]()
Od czerwca 2009 roku nie muszą się świecić z pozostałymi. Oecnie możesz jeździć zgodnie z przepisami tylko na światłach do jazdy dziennej i prawidłowo się je podłącza tak aby po zapaleniu świateł mijania dzienne gasły. Montaż jest banalny a do podłączenia saą raptem 3 kabelki + - i kabelek pod postojówki a moduł steruje całą resztą (może być osobno lub wbudowany już w światła do jazdy dzinnej)Wklej link do tych, które montuje się zamiast halogenów, chętnie zobaczę co to za wynalazek.
W podanym przez kol. Cinasa1980 linku jest pewna nieścisłość, bowiem napisano tam, że światła do jazdy dziennej muszą włączać się wraz ze światłami pozycyjnymi z tyłu. Natomiast w przypadku Audi A4, światłą dzienne świecą się tylko z przodu, z tyłu nic się nie świeci. Sam się nad tym zastanawiałem i stwierdziłem, że skoro tak jest i ten samochód ma homologację, tzn, że można mieć włączone tylko światłą z przodu, a tylne pozycyjne nie.
Pozdrawiam.
- Rafał
nie spoko, lampki są ok skoro nie używasz przeciwmgielnych to czemu nie wykorzystać ich w ten sposób. choć tak naprawdę to ja bym przeciwmgielne zaadaptował do jazdy dziennejA czy ktoś mówił, że musza być ledy? Z resztą do alfy jakoś mi ledy nie pasują. A te nie rzucają się w oczy i są zgodne z przepisami. A w datku nie psują linii i stylu alfy. Poza tym nie wszystkie dzienne są na ledach. Np Fiat 500, Audi A8 wcześniejsze i nowa Octavia
Żeby potem zgarniać mandaty?hoć tak naprawdę to ja bym przeciwmgielne zaadaptował do jazdy dziennej![]()