[159] Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

• Autor wątku Autor wątku M@T
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Te złączki OHG to wtyczki potrzebne aby podłączyć Duolight pod ori instalacje.
O to Ci chodziło?

Strona 94 tego tematu. Jedni piszą OHG, inni OHW, a ja Ci powiem, że kupiłem Duolight i mój mechanik (Piotr Nagórski) podłączyl to pod ori instalacje. Jak?? Nie wiem. W każdym razie oddał mi wtyczki, które kupiłem :-D

Jeszcze jedno pytanie do Tych którzy zakładali duolighty ver1, Wkładamy je dioda led na dół czy do góry?

Jeszcze jedno pytanie do Tych którzy zakładali duolighty ver1, Wkładamy je dioda led na dół czy do góry?

Dioda od góry. Zresztą zobacz na napisy na kloszu :-)

Dzieki własnie zastanawia mnie to jeżeli dioda od góry to napisy na kloszu są dogóry nogami:) tak powinno byc?

Dzieki własnie zastanawia mnie to jeżeli dioda od góry to napisy na kloszu są dogóry nogami:) tak powinno byc?

No to masz fotke . I dziwne bo ja mam napisy dobrze :-) uploadfromtaptalk1451311028488.jpg

Po założeniu jest fajnie fajnie robi wrazenie
,ale mam jeszcze pytanko trudno bedzie mi sie przyzwyczaić do jezdzenia ze zgaszoną deską rozdzielczą, chciałbym podpiąć wyłanczanie dziennych swiateł do świateł mijania, da sie tak? który to będzie bezpiecznik,osiadam 2.0 jtdm i ksenony
po prostu chciałbym jezdzic na dziennych duolight+pozycyjne + podswietlona tablica, da sie tak?
pozycyjne oczywiscie w5w canbus tak?
Sebastian

Lord tylko z pozycją jest nieprzepisowo to raz a dwa po co ci były dzienne jak ma się palic wszystko co mozliwe oprócz mijania. Po to one są by oszczędzać całą resztę :-)

A przyzwyczailiście sie do jazdy ze zgaszoną deską? da sie?
Nazar wiem ze to nie przepisowo ale da sie podpiąć do ksenonów? pytam teoretycznie

A przyzwyczailiście sie do jazdy ze zgaszoną deską? da sie?
Nazar wiem ze to nie przepisowo ale da sie podpiąć do ksenonów? pytam teoretycznie

W dzień jest jasno więc wszystko i tak jest widoczne i czytelne a jezeli chodzi o podpięcie tak by swieciły z pozycją to wystarczy "+" po stacyjce ( oczywiscie ten od Duolightów :-) ) podpiąć pod "+" pozycji i tyle.Tylko wtedy nie będą świeciły tak jak mają czyli na wyłączonych światłach bo sygnał dostają zamiast po włożeniu kluczyka to po przekręceniu manetki na pozycyjne i wyżej.

Ostatnia edycja:
Lord tylko z pozycją jest nieprzepisowo to raz a dwa po co ci były dzienne jak ma się palic wszystko co mozliwe oprócz mijania. Po to one są by oszczędzać całą resztę :-)
Pierdy Panie.
Wlaśnie przepis mówi, że dopuszcza się dzienne z postojowymi w autach przed wprowadzonym obowiązkowym dziennym.

Napisane z komóreczki!

No to coś potentegowałem ale dalej w tym sensu nie widzę :-P

W dzień jest jasno więc wszystko i tak jest widoczne i czytelne a jezeli chodzi o podpięcie tak by swieciły z pozycją to wystarczy "+" po stacyjce ( oczywiscie ten od Duolightów :-) ) podpiąć pod "+" pozycji i tyle.Tylko wtedy nie będą świeciły tak jak mają czyli na wyłączonych światłach bo sygnał dostają zamiast po włożeniu kluczyka to po przekręceniu manetki na pozycyjne i wyżej.

Oki Nazar tylko tu mi chodzi o to ze jak włączę mijania to dzienne się będą świecić, więc trzeba podpiąc + od wyłącznia dziennych do mijania, pytanie czy sie tak da:)

Oki Nazar tylko tu mi chodzi o to ze jak włączę mijania to dzienne się będą świecić, więc trzeba podpiąc + od wyłącznia dziennych do mijania, pytanie czy sie tak da:)

Jak podepniesz pod mijania to dopiero załączą się z mijania a jak pod postojówki to i na pozycjach i na mijania beda swiecic.

Żle mnie chyba zrozumiałeś, chodzi mi gdzie podpiąć ten kabel który wyłącza ledy, jak podepnę pod mijania, to dzienne będą mi świecić razem z pozycynymi, a jak włączę mijania to będą swieciec postojowe i mijania tak?
To do którego bezpiecznika wpiąć kabelek ( u mnie zółty) żeby wyłączył ledy jak zapale mijania.
zrozumiałe?

No to chyba zasilanie zamiast pod "+"po stacyjce dajesz na "+"pozycyjnych a odcięcie na "+" mijania. Chyba ze chcesz zeby swiecily i na zgaszonych swiatlach i na pozycjach to "+" zasilania zostawisz na "+"po stacyjce .

Ostatnia edycja:
Dziś jeszcze udało mi sie zamontować moduł drl a o to efekt
186510-swiatla__jazdy_dziennej_jakies_pomysly_-dsc_0003.jpg
186511-swiatla__jazdy_dziennej_jakies_pomysly_-dsc_0002.jpg

Te swiatła masz ustawione oryginalnie na 30% mocy czy zmieniałeś na 20% bądz 50%?

Amortyzatory
Powrót