SWAP, zamiana foteli z alfy GT do 147

hmmm...coś obiło mi się o uszy ze ktos tak robił....ale nei wiem czy czasem nie była to właśnie przekładka z anglika i chodzilo o sanki o dodatkowa regulacje zeby byla po str kierowcy...poszukaj na forum, wydaje mi sie ze bylo cos w tym temacie;)

witam ponownie...
rozmawiałem wstepnie z tapicerem ARMJ Sport kolo Pabianic(podobno bardzo dobra firma i sporo projektow robili)
mowil ze bez najwazniejszego czyli wymiarów tylniej kanapy (o ktorych pisalem wyzej co byloby mi potrzebne) nie ruszymy czy jest mozliwosc przelozenia tapicerki z GT na stelaz ze 147 i jakie bylyby koszty. Co do reszty to mniej wiecej:

boczek 450-500/szt +materiał (bo w moim przypadku nie ma tych naciec jak w wersji po lifcie plus zmiana skaju na dole drzwi z jasnego na czarny a tu z kolei problem z wyprofilowaniem przy pojemniku na bibeloty:/)
podłokietnik obszycie 100zl + pewnie material(tu nie dopytalem)
elementy deski i schowek po 50zl + pewnie material
zalozenie mat grzewczych 50zl za mate plus 100 za ich zalozenie(2 na tylna kanape) przod sam zaloze....

no i dochodza koszty przelozenia kanapy...

do tego cena foteli okolo 1000zl

i zbiera sie niemala sumka:/

na moje oko ceny troche wysrubowane;>? (poczatek listy)

znacie jakis tapicerów w okolicach Pabianic/Łodzi?

Ostatnia edycja:
aktualizujac znalazlem tapicerów w adekwatniejszych cenach...
500zl za wszystkie boczki skora z przeszyciami jak w wersji po lifcie. Obszycie dolu boczka z koloru szarego na czarny +400 za wszystkie(ale mysle ze do stargowania) wiec juz przystepniej... przerobka kanapy od 200-500zl i mniej wicej tapicerzy takie ceny podaja...
najgorzej moze byc z doborem koloru.... szczegolnie ze szkoda kupic kanape i pozniej z nia zostac ze wzgledu na brak mozliwosci doboru koloru pod boczki, a kolor "podobny" bedzie wygladal tragicznie.
dodatkowo tapicer robil boczki w alfie cos a la po lifcie. Mowil ze te perforacje da rade tylko nicmi i szyciem zrobic:/ o ile przednie w miare wygaldaja o tyle tyl chyba srednio szczegolnie patrzac na to z bliska.... a gdyby przeszyc to zylka i bardziej uwydatnic na gabce? jakby to wygladalo?
S4020384.jpgS4020385.jpgS4020387.jpgS4020388.jpg

wie ktos jaki odcien skory bananowej kladli w gt? jaki numer wzornika itp? mozna to gdzies sprawdzic? w aso po VIN z danego modelu daliby takie info? a moze gdzies jest alfowski katalog materialow ktore byly stosowane tj oznczenie lakieru np?

Ostatnia edycja:
ja bym potrzebował podobne informacje ale o skorze czerwonej i bananowej do 147 z 2002 roku ;p

dobra - to pytanie

czy FOTELE PRZOD beda pasowaly ze 159 do 147? :P

czy FOTELE PRZOD beda pasowaly ze 156 do 147?

kombinowal ktos w ta strone?

Ostatnia edycja:
kolego a ja chcesz te fotele od 156 czy 159 składać ?

no chyba, że masz wersję 5d

no mam 5D

nie chce po prostu skory, ktora mam

ps. nie moge edytowac podpisu, bo sie troche w alfach pozmienialo a mam za malo postow :)

trzeba pomierzysz szyny w obu fotelach i będzie jasność.

z tego co wiem to w 159 fotele mają inne kostki air bagu itd

a 156? tez miewaja fajne szmaty takie okreslibym je jako sportowawe :)

fotele recaro.
kostki powinny pasować ale pewny nie jestem.

tak samo jak ja gdzies kiedyś słyszałem, że kanapa z 156 pasuje do 147 ale nie jestem pewien tej informacji.

Kanapa od 156 raczej pasowała nie będzie. Fotele w 156 też chyba mają trochę inny rozstaw, ale to musiałbym zmierzyć jak będę wieczorem w domu.

Szyny są inne kolega kwaśnybartek przekładam z 147 do 156 i szyny trza było przespawać.

- - - Updated - - -

trzeba pomierzysz szyny w obu fotelach i będzie jasność.

z tego co wiem to w 159 fotele mają inne kostki air bagu itd

Przecież kostkę można wyrzucić i przewody przylutować, przynajmniej problem z błędem poduszek z głowy...

DSC07185.jpgDSC07190.jpgDSC07194.JPG
a dlaczego nie próbujecie poszukać foteli z wersji ti do 147.Przód chyba taki sam jak w gt...

Ostatnia edycja:
a mi czarne pasily nawet.. TYLKO NIE SKOOORY.. :(

normalnie jak żona przed okresem...:)..no dobra nie byłem w temacie ...sorry :)

Amortyzatory
Powrót