Jaso
Użytkownik
- Auto
- MiTo 1.4 16V 95km, Brera 2.0jtdm 09' Spider 2.2 JTS 07', 166 3.0 Super BYŁA: AR 156 1.8 T.S. 98'
Więc zakładam temat z 166.
Auto kupiłem od rodziny pierwszego użytkownika. w 2022 roku i pojeździłem przez rok.
Zaraz po zakupie zrobione:
-Uszczelnienie silnika
-wymiana tylnej lampy w błotniku
-wymiana chłodnicy i skraplacza klimy na nowy
- naprawa klimy
-standardowe oleje filtry.

następnie z racji okropnego stanu kierownicy oddana do obszycia
Majster na szczęście zrobił jak oryginał choć na początku kręcił nosem

niestety po tym jak przez tydzień stała z odpiętym aku podczas obszywania kiery, to rzuciła palenie...
prąd jest, pompa paliwa przy przekręceniu kluczyka pracuje, niestety przy próbie odpalenia nie dostaje paliwa...
Od lutego więc stoi w wynajętym garażu i czeka na lepszy dzień.
Stan obecny:

Na ten moment gromadzę graty.
Mam już wszystkie części blacharskie typu klapa, maska, drzwi z lewej w super stanie jedynie do polakierowania.
techniczne heble tył w całości, tarcze klocki na przód, zawieszenie przód i tył.
lampy w klapę czekają już na półce, przednie lampy również na zmianę podczas wizyty u lakiernika.
W najbliższym czasie trafi do mechanika na zmianę sprzęgła i ogarnięcie tematu odpalania.
mam nadzieje, że do końca roku uda mi się ogarnąć też lakiernika, aby w przyszłym roku była w pełni gotowa
Auto kupiłem od rodziny pierwszego użytkownika. w 2022 roku i pojeździłem przez rok.
Zaraz po zakupie zrobione:
-Uszczelnienie silnika
-wymiana tylnej lampy w błotniku
-wymiana chłodnicy i skraplacza klimy na nowy
- naprawa klimy
-standardowe oleje filtry.

następnie z racji okropnego stanu kierownicy oddana do obszycia
Majster na szczęście zrobił jak oryginał choć na początku kręcił nosem

niestety po tym jak przez tydzień stała z odpiętym aku podczas obszywania kiery, to rzuciła palenie...
prąd jest, pompa paliwa przy przekręceniu kluczyka pracuje, niestety przy próbie odpalenia nie dostaje paliwa...
Od lutego więc stoi w wynajętym garażu i czeka na lepszy dzień.
Stan obecny:

Na ten moment gromadzę graty.
Mam już wszystkie części blacharskie typu klapa, maska, drzwi z lewej w super stanie jedynie do polakierowania.
techniczne heble tył w całości, tarcze klocki na przód, zawieszenie przód i tył.
lampy w klapę czekają już na półce, przednie lampy również na zmianę podczas wizyty u lakiernika.
W najbliższym czasie trafi do mechanika na zmianę sprzęgła i ogarnięcie tematu odpalania.
mam nadzieje, że do końca roku uda mi się ogarnąć też lakiernika, aby w przyszłym roku była w pełni gotowa