• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Stuki przy zmianie biegów

KRYSPIN 1

Nowy
Auto
Giulietta 1.4(120KM) Sport
Witam słychać stuki przy zmianie biegów może miał ktoś podobny przypadek Giulietta 1.4 benzyna 120 km przebieg 90 tys.km (ja myślę że mogą to być tzw. kamienie na krzyżakach w przegubach)ale mogę się mylić,gdy zmieniam biegi bardzo delikatnie stuków nie ma.może ktoś miał coś podobnego i ogarnoł już z góry dziękuję za info pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Stuki masz tylko w trybie dynamic ? Jaki rocznik ?

Ten typ tak ma

Też tak mam zwłaszcza na zimnym,choć dość rzadko.

U mnie stuki ustały po powtórnej wymianie koła dwumasowego na OEM - opisywałem w temacie o skrzyni. Teraz w trybie N nie do wychwycenia, w D bardzo sporadycznie coś głucho stuknie przy zmianie 1>2. Poza tym błoga cisza :)

Ja zmieniłem skrzynie (powód 1,2 bieg) na taką z 2017r + wysprzęglik i jak na razie też się wyciszyło. Podejrzewałem luz w mechaniźmie róźnicowym, ale jak kolega wyżej napisał o 2masie to już nie wiem...

U mnie w skrzyni z 2011r nie słysze nic takiego biegi chodzą elegancko.Mam za to problem taki że lekko jest zapocone przy wybieraku.

Zapocenie pewnie pochodzi z odpowietrzenia skrzyni. W QV też jest C635 jeśli chodzi o manual ?

No też jest c635 jak ją kupiłem w zeszłym roku mam na myśli QV to była nie jeżdzona skrzynia była sucha auto było po dużym serwisie jak zaczołem jeżdzić to na początku skrzynia lekko haczyła a póżniej jak w masło wszystko i pojawiło sie zapocenie własnie .

Tak w QV jest skrzynia c635. Żadnych stuków nie ma. Skrzynia zalana nowym olejem, wyregulowany wybierak. Wszystko jak w maslo, czy to zimna czy to ciepła. Też po kupnie samochodu miałem zapocenie przy wybieraku ale po serwisie zrobione ok 2tys km i wszystko ok, zero pocenia.

Tego akurat nie wiem... stary olej ze skrzyni był spuszczony, wlany odpowiedni poziom nowego oleju plus ar9100. Wybierak wyregulowany, wszystko wyczyszczone i do tej pory wszystko ok bez wycieku.

witam 12 rok niby one tak mają chyba troszkę jestem przeczulony może mmmhhh wiesz na każdym biegu jak ostro puszczę sprzegło to puknie jak zmieniam biegi delikatnie z wyczuciem to tego nie ma

Witam mam pytanko może ktoś pomoże mam w giulietta sprężyny zawieszenia czerwone założone ale troszkę jest za niska chciałbym delikatnie ją podnieść z 2cm może ktoś wie jakie bym musiał sprężyny kupić

Amortyzatory
Powrót