• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Stukanie z przodu samochodu

Auto
Alfa Romeo 159 1.9
Witam,
Mój problem polega na stukaniu z prawej przedniej strony samochodu podczas ruszania ze skręcona kierownica w lewa stronę. Pukanie tez się pojawia jak jadę na wstecznym z maksymalnie skręcona kierownica. Dodam ze wymieniłem już przeguby, wahacze i sprężyny. Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłu i w tym tempie to wymienię pół samochodu. Samochód był sprawdzany na szarpakach i podnośniku i nikt nic nie widzi. POMOCY!!!

Witam

A czy przypadkiem nie było kolizji lub obcierki z kołem . Może być lekko wygięty amortyzator. Daj znać jak ustalisz powód.

Szerokości

Może któraś poduszka silnika jest uszkodzona? I podczas przechyłu nadwozia silnik opiera się o ścianę boczną komory i stąd stuk. Proponuję wziac druga osobę która przy otwartej masce usiądzie na przednim pasie i będzie słuchać skąd stuk a Ty będziesz delikatnie skręcal i ruszał. Trochę ekwilibrystyczna metoda ale może pomoc

Amortyzatory
Powrót