[159] Stopery do dywaników Alfa 159

Posiadam komplet typowych stoperów dla 2 dywaników, z klipsami które nie pasują do posiadanych przeze mnie w podłodze wkrętów. Chcę zamocować wszystkie 4 dywaniki i skoro mam dokupić kolejne 2 komplety to wolałbym takie, które będą pasować do posiadanych elementów wyglądających na seryjne. Dlatego zwróciłem się z prośbą o pomoc w identyfikacji odpowiednich. Jeśli mi się to nie uda, to oczywiście dokupię inne, wykręcę seryjne i podmienie.

Tylko jak wkrecisz te co sa w podłodze?
W takim przypadku niestety będzie konieczne usunięcie seryjnych wkrętów, czego chciałbym uniknąć tworząc ten wątek na forum;)
A dlaczego? W jednym opakowaniu jest 8 lub 10 sztuk (czyli wkrętka i zatrzask) i kosztuje 10,00 zł.
Ja akurat mam opakowanie z 2 parami, tylko do dywaników przednich:/ W związku z powyższym jakiś zakup jest w moim przypadku nieunikniony i mimo wszystko liczę, że ktoś pomoże mi zidentyfikować odpowiednie klipsy do zaczepów, które już mam wkręcone w podłogę.

Tylko problem taki, ze raczej bedziesz musial wykladzine z podlogi zerwac bo tak prosto to chyba ich sie nie wkreca.

Jednego kiedyś wykręcałem i faktycznie nie jest to łatwe zadanie. Dlatego próbuje jak tylko mogę uniknąć tej czynności (mam wkręcone 8 mocowań:/) i dokupić klipsy pasujące do wkręconych już w podłogę zaczepów. Bardzo proszę o zdjęcie klipsów, jeśli ktoś posiada takie jak ja mocowania wkręcone w podłogę.

Moglbys zrobic zdjecie gdzie masz umieszczone stopery i drugie zdjecie spasowania dywanikow prosze? Mam wersje 07 i nie jestem pewien spasowania stoperow.

jeszcze zalozmy temat odnosnie choinek zapachowych-gdzie je wieszac i jakie sa najlepsze.Naprewde coniektore tematy i perypetie mnie smiesza

jeszcze zalozmy temat odnosnie choinek zapachowych-gdzie je wieszac i jakie sa najlepsze.Naprewde coniektore tematy i perypetie mnie smiesza

Czarny_28 apeluje do Ciebie: Jak temat Cię nie interesuje to nie wchodź, nie czytaj, nie zostawiaj śladu po sobie w tak "śmiesznych tematach". Oszczędź swój cenny czas bo nic ciekawego i rzeczowego Twoje wypociny nie wnoszą do danych postów.

Pozdrawiam

za to Wasze wnosza:D.Gdzie wkrecic stopery i jakie stopery sa najlepsze-w ktore miejsce prosze odmierz mi centymetrem.Staram sie nie wchodzic w tak durne tematy ale wszedlem i nie wytrzymalem.Doradzcie mi jaka choinke zapachowa kupic i gdzie ja powiesic.Zachowujecie sie jak rozowe blondynki

Kupiłem ostatnio dywaniki u tego allegrowicza:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=15051124

a konkretnie:
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-05-dywaniki-korytka-gumowe-tanio-i2746587957.html

Mimo, że miały pasować - nie pasują. Wymiarowo docięte w miarę OK, ale stopery są zupełnie rozjechane w stosunku do istniejących mocowań.
Czy to znaczy, że po lifcie jednak coś się zmieniło? Bo nie chce mi się wierzyć że producent się machnal.

Ja mam wersję przed liftem i mam ten sam problem ze stoperami, dodatkowo nie podoba mi się "dopasowanie" dywanika kierowcy (zbyt krótki jest pod pedałami i obawiam się że śnieg, woda będą z pedałów ściekały pod dywanik). Nie tego spodziewałem się po dedykowanych dywanikach tak renomowanego producenta w moim mniemaniu ;) jak REZAW PLAST (mam jego matę gumową bagażnika i naprawdę nie ma się do czego przyczepić). Dla porównania wziąłem uniwersalny dywanik z żony samochodu i wg mnie jest znacznie, znacznie lepiej (może nie wizualnie natomiast funkcjonalnie spełnia w 100% a oto przecież chodzi).

Jeśli teraz miałbym kupować to zdecydowanie wybrałbym uniwersalne dywaniki jak np http://allegro.pl/alfa-romeo-159-kombi-od-06-dywaniki-korytka-przody-i2768695758.html lub http://allegro.pl/alfa-romeo-159-kombi-od-06-dywaniki-gumowe-korytka-i2768695188.html

Ciekawi mnie jakie są Wasze opinie nt dedykowanych dywaników f-my REZAW PLAST?

Pozdrawiam

nikusbb w tym 2 linku jest choinka zapachowa gratis:D

O kurcze nie zauważyłem tego:). Może to świadczyć o tym że dywaniki niezbyt piękną woń mają... W moim zestawie w gratisie były: skrobaczka fińska z mosiężną końcówką, ircha ze skóry naturalnej oraz stopery.
Wracam do tematu jakie macie opinie o dedykowanych dywanikach gumowych Rezaw Plast?

za to Wasze wnosza:D.Gdzie wkrecic stopery i jakie stopery sa najlepsze-w ktore miejsce prosze odmierz mi centymetrem.Staram sie nie wchodzic w tak durne tematy ale wszedlem i nie wytrzymalem.Doradzcie mi jaka choinke zapachowa kupic i gdzie ja powiesic.Zachowujecie sie jak rozowe blondynki

Do blondynki mi daleko, ale jak już zapytałeś to polecam najbardziej popularne aromaty: antitabak, bez, fresh citron

grapefruit, jabłkowy, jaśmin, kokos, konwalia, kwiat lipy,

pomarańczowy, lawenda, leśny, miętowy, morski, orientalny, sport-deo,

skóry, wanilia. Inne rodzaje aromatów są także możliwe.

A powiesisz gdzie będziesz uważał:)

@Tasiek
Na szybko pstryknąłem fotki:
https://www.dropbox.com/sh/ztq27xnq9dk2j87/h_pLmm0CPP
jak widać dopasowane są względnie ok, tyle że musialbym kolejną porcję koreczków wklejać bo ze standardowymi się nie pokrywają.

@Czarny_28
Dlaczego odmawiać komuś prawa do doboru właściwych dywaników? Sprzedajacych jest cała masa, więc opiniowanie nawet tego typu zakupów nie jest bezcelowe.
Rozumiem, że Twój staż w postaci 33 dni na forum i ponad 2tys postów w Twoim poczuciu może stawiać Cię ponad innymi, ale weź pod uwagę że każdy kiedyś zaczyna. I to co dla Ciebie jest śmieszne dla innego może byc istotne.

Amortyzatory
Powrót