• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Stelvio] Stelvio Etna Rosso

Kurynio

Nowy
Auto
Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
Była, a nawet jeszcze jest Włoszka w czerni. Teraz zmiana na czerwień. Tym razem Etna Rosso.
Co prawda jeszcze nie u mnie, ale już na miejscu, zatem myślę, że można zacząć wątek :P
received_341388127803113.jpg

[emoji7]

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Mistrzostwo świata! Gratulacje!
Czekamy na recenzje.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Gratulacje, to już chyba trzecie Q wydane w Automobile Torino Lublin.

Poproszę o zdjęcia wnętrza.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Grubo poszedłeś, jestem pod wrażeniem :) Napisz chociaż jakie opcje dobrałeś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fajnie dobrałeś, większość z tego ja tez bym odhaczył. Bryka wypas, co tu więcej pisać. Gratuluję wozu i dobrego gustu :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O matko, ależ cudo! Niech służy :)

Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka

Autko rewelacja- teraz już w tym kolorze nie kupisz!

Autko rewelacja- teraz już w tym kolorze nie kupisz!
Wiem, podobno będzie w ofercie znów od kwietnia.
Dodatkowo nie ma już alcantary, tylko zwykła skóra albo sparco kubły, przeszyć czerwoną nicią już też nie ma, jedynie z kubłami. No i carbonu na scudetto ani na lusterkach nie zamówisz, a w Giulii eksponowanego carbonu na dachu

Wszelkie komentarze zbędne...
Pozdrawiam.
- Rafał

Mała aktualizacja, Włoszka dotarła do domu, jeszcze na krótko bo w poniedziałek jedzie na folie i powłokę.
Cóż mogę powiedzieć po tak krótkim czasie obcowania. To niby Stelvio, ale jednak inne Stelvio.
Dużo lepszy jest jak dla mnie odbiór wnętrza pod kątem wykończenia, to oczywiście kwestia zmian poliftowych, nie samego Q. W końcu wygląda tak jak powinien. Przeszycia, carbon i lepiej wyglądający zdecydowanie lepiej, tunel środkowy czynią to wnętrze, jak dla mnie przynajmniej wręcz idealnym.
Brak ogromnych tabletów, sportowy charakter, klasyczne zegary, no przynajmniej dla mnie cud, miód i orzeszki.
No na razie definitywnie spokojna jazda i tutaj zdziwienie, przy delikatnej jeździe to normalne daily. Ok nieco sztywniejsze od mojej obecnej 2.0. Może to przez to, że w czarnej mam 19, a tutaj 20. Myślę, że jednak zawieszenie jest również trwardsze, ale mi się to akurat podoba :)
Obecnie jeszcze auto jest oklejone ponieważ uzgodniliśmy z człowiekiem ze studia detalingowego, że lepiej jak go sami rozkleją, zatem koło 90 km/h (tak naprawdę przysiągłbym, że jadę maks 65 - 70 km/h) zaczynała hałasować, zatem jechałem wolno, ale wydaje mi się, że auto jest sporo bardziej i lepiej wyciszone niż moje obecne. Było mokro co zawsze było słychać, teraz byłem wydaje mi się o wiele bardziej odizolowany.

Poza tym naprawdę polecam Automobile Torino w Lublinie, wszystko poszło sprawnie, wszystko się zgadza, fajna atmosfera i obsługa. Jak czasem się czyta jakieś wpisy, o zlewce albo coś w takim rodzaju, to po obsłudze przez Pana Michała, aż się wierzyć nie chce. Dodatkowo fajny upominek przy wydaniu (czerwone etui na kluczyki), niby niewielka rzecz a naprawdę fajny gadżet i niespodzianka.

A jeszcze kwestia koloru. Na zdjęciach wygląda zupełnie inaczej, naprawdę jest taki soczyste wiśniowe bordo, na zdjęciach wychodzi bardziej pomarańczowy i to też za każdym razem inaczej. Jak dla mnie lepszy niż rosso competiozione.

20220114_105117.jpg
20220114_105045.jpg
20220114_105124.jpg
20220114_105137.jpg
20220114_111337.jpg
20220114_111449.jpg
20220114_104931.jpg
20220114_104937.jpg
20220114_104945.jpg
20220114_111955.jpg

Załączniki

• 20220114_105611.jpg
    20220114_105611.jpg
    89.9 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnia edycja:
Jak się mało gaz ciśnie to jedzie jak inne auta, ale wystarczy zrzucić dwa biegi w dół i mocniej wcisnąć gaz i sytuacja się bardzo zmienia.

Amortyzatory
Powrót