• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Stelvio dociąg klapa

adamu

Użytkownik
Auto
Stelvio Veloce Ti
Cześć ,
Mam Stelvio po I lifcie czyli 2022r. zauważyłem , że czasami po zamknięciu z przycisku klapa bagażnika zamyka się bez dociągu niezależnie czy przycisk w drzwiach czy na klapie.
Nie występuje to często , ale czasami się zdarzy i wtedy kilka razy muszę zamykać/otwierać , aż dociąg zadziała.
Akumulator dobry, ładowany gdy auto na postoju , gdzieś był wątek , że był podobny problem i ASO ratowało aktualizacja, albo wymiana siłowników ?

Co do siłowników zauważyłem też , że przy otwieraniu maski nie idzie ona sama do góry tylko trzeba jej pomóc , albo blokuje się w danej pozycji (nie spada) czy to wina tej zimowej aury , może jest jakiś specyfik olej co na siłownik by pomógł ?
Auto się nie psuje to maska mało otwierana 😎

Z klapą jest tak, że jak masz wszystkie drzwi zamknięte (i okna -> szczelna kabina), to klapa zamyka się z dociągiem. A jak masz otwarte któreś drzwi - to klapa zamyka się jednym ruchem. Tak ma być

Z klapą jest tak, że jak masz wszystkie drzwi zamknięte (i okna -> szczelna kabina), to klapa zamyka się z dociągiem. A jak masz otwarte któreś drzwi - to klapa zamyka się jednym ruchem. Tak ma być
Dzięki , miałeś rację.
Dokładnie tak to działa !

Kabina nigdy nie jest szczelna (wywietrzniki za bocznymi maskownicami z tyłu), ale taki algorytm sterowania jakiś mózg mógł wymyślec na podstawie infa o otwartych drzwiach.

Amortyzatory
Powrót