[Stelvio] Stelvio 280KM Historia zatoczyła koło.

Wóz piękny, te projektory dla mnie mega wiocha, może gdyby były duużo mniejsze.

Napisał Rafał:
"Po kilku pasowaniach ostatecznie 8,5" przód i 10" tył . Niby takie same felgi ale inaczej wyglądają na Stelvio a inaczej na Giulietcie
"

Witam.
Koła wyglądają obłędnie, to przekonało mnie ostatecznie do zakupu Stelvio:). Felgi, które założyłeś są 19" od Gulii czy 20" od Stelvio Quadrifoglio? Czy ASO nie robi przeszkód przy chęci dokupienia tych felg do zwykłego Stelvio?

Ostatnia edycja:
Bryka robi wrażenie, przyjemnie popatrzeć :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wóz piękny, te projektory dla mnie mega wiocha, może gdyby były duużo mniejsze.

Kto co lubi , mnie się podoba bardzo :)

- - - Updated - - -

Napisał Rafał:
"Po kilku pasowaniach ostatecznie 8,5" przód i 10" tył . Niby takie same felgi ale inaczej wyglądają na Stelvio a inaczej na Giulietcie
"

Witam.
Koła wyglądają obłędnie, to przekonało mnie ostatecznie do zakupu Stelvio:). Felgi, które założyłeś są 19" od Gulii czy 20" od Stelvio Quadrifoglio? Czy ASO nie robi przeszkód przy chęci dokupienia tych felg do zwykłego Stelvio?

19" jest to oryginał Alfa Romeo więc niema przeszkód aby na nich jeździć :)

Bryka robi wrażenie, przyjemnie popatrzeć :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki mam tak samo :)

- - - Updated - - -

Bardzo niskie spalanie jak na Stelvio - 7,5l /100km i to jazda w miare energicznie - w/g przepisów :)

Załączniki

• spalanie stelvio.jpg
    spalanie stelvio.jpg
    50.3 KB · Wyświetleń: 0
Witam

Jak poradziłeś sobie z czujnikami w wentylach? Widzę, że świeci się na desce błąd (brak) ciśnienia w kołach.
Domyślam się, że koła założyłeś ze standardowymi zaworami. Na dniach odbieram stelvio i będę planował drugie koła, stąd moje pytania.

Witam

Jak poradziłeś sobie z czujnikami w wentylach? Widzę, że świeci się na desce błąd (brak) ciśnienia w kołach.
Domyślam się, że koła założyłeś ze standardowymi zaworami. Na dniach odbieram stelvio i będę planował drugie koła, stąd moje pytania.

Gdy przyszły zakupione 19 okazało się że 2 czujniki są uszkodzone... sprzedający dosłał 2 nowe czujniki i w serwisie aso je wymienili i skasowali błąd. teraz jest wszystko ok.
Przy okazji przyszły dedykowane nakłądki na pedały :) i docelowe blachy :)

Załączniki

• 39386976_268602663747207_3561016488158560256_n.jpg
    39386976_268602663747207_3561016488158560256_n.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 0
  • 39308233_2018248688205621_7657411619109994496_n.jpg
    39308233_2018248688205621_7657411619109994496_n.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 0
Zanabyłem progi , które widziałem na targach motoryzacyjnych - dla mnie bajka :)

Załączniki

• s1.jpg
    s1.jpg
    189.1 KB · Wyświetleń: 0
  • s5.jpg
    s5.jpg
    170.6 KB · Wyświetleń: 0
  • s7.jpg
    s7.jpg
    168.3 KB · Wyświetleń: 0
no sam nie wiem kurde z tymi "progami"
przeczytałem - myślę jakieś nakładki itp a tu coś w rodzaju parapetu jednak
no ale Twoje więc i Tobie ma się podobać :-)

Moim zdaniem psuje to bardzo linię alfy. Takie coś pasuje do wyciosanego siekierą audi czy innego bmw. Ale ważne, że właścicielowi się podoba.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Do kompletu z orurowaniem i lampami na dachu OK, ale tak luzem to faktycznie średnio, auto robi się wizualnie przyciężkie.

Polecam Wranglery.pl mogę pomóc:D

Moim zdaniem felgi do Stelvio, aby to auto wyglądało ekstra, felgi musza byc min 21" Felgi na Twojej Giuliettcie ideał...Na Stelvio...mhmhmhm jako tako.

Opinie cenne ale... na parkingu rewelacja !!! nikt nie obije już moich drzwi ! a to mega plus. na zime wpadają ; 235/55R19 GOODYEAR UG Performance SUV G1 - Dzięki Pit stop OZI i Darek :)

Załączniki

• zimówki.jpg
    zimówki.jpg
    70 KB · Wyświetleń: 0
  • sk2.jpg
    sk2.jpg
    119.6 KB · Wyświetleń: 0
Hak zamontowany :) przy okazji kilka drobiazgów poprawionych np. klapka paliwa już nie odstaje i......Olej - konieczna wymiana po 8300km !.

Załączniki

• stel 1.jpg
    stel 1.jpg
    94.5 KB · Wyświetleń: 0
  • stel 2.jpg
    stel 2.jpg
    53.3 KB · Wyświetleń: 0
I to się nazywa miłość do marki godzina 7 a Rafał skończył robotę przy Belli :) ps. Ładne dywany stelvio na salonach. Wiosna idzie to i kółka letnie pewnie zaraz znów wpadną

Ten hak wygląda bardzo delikatnie przy bryle alfy

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem felgi do Stelvio, aby to auto wyglądało ekstra, felgi musza byc min 21" Felgi na Twojej Giuliettcie ideał...Na Stelvio...mhmhmhm jako tako.

Stelvio nie jest do glebowania i 21 za duże :)

- - - Updated - - -

I to się nazywa miłość do marki godzina 7 a Rafał skończył robotę przy Belli :) ps. Ładne dywany stelvio na salonach. Wiosna idzie to i kółka letnie pewnie zaraz znów wpadną

Ten hak wygląda bardzo delikatnie przy bryle alfy

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Hahah Niech tak będzie :) Miłego dnia :)

Ładne autko. Rzeczywiście felga przydałaby się delikatnie większa bo wzór terenowy nie jest, a opona wskazuje, że jednak ma zamiar zjechać z asfaltu:)

Jedno czego nie mogę przeboleć w Stelvio (ogólnie, nie tylko Twoim modelu) to ten wydech, a właściwie końcówki. Kto w całym świecie motoryzacji, nie tylko AR, wpadł na montowanie monstrualnych końcówek w samym zderzaku, a w środku pozostawienie widocznych cienkich rurek:/ Przynajmniej nie są w pełni fake'owe jak u niektórych producentów.

Ładne autko. Rzeczywiście felga przydałaby się delikatnie większa bo wzór terenowy nie jest, a opona wskazuje, że jednak ma zamiar zjechać z asfaltu:)

Jedno czego nie mogę przeboleć w Stelvio (ogólnie, nie tylko Twoim modelu) to ten wydech, a właściwie końcówki. Kto w całym świecie motoryzacji, nie tylko AR, wpadł na montowanie monstrualnych końcówek w samym zderzaku, a w środku pozostawienie widocznych cienkich rurek:/ Przynajmniej nie są w pełni fake'owe jak u niektórych producentów.

I tu się z Tobą zgadzam- jednak dopuki jet gwarancja nie mogę niestety zastosować z Stelvio Q. Już i tak udało mi sie progi zatwierdzić szersze i hak nie z salonu ... :)
Do Felg 10" też nie było zastrzeżeń byleby opony były ori co do wymiarów :)

Załączniki

• 37001108_1707009139335607_1184619007496421376_n.jpg
    37001108_1707009139335607_1184619007496421376_n.jpg
    131.1 KB · Wyświetleń: 0
W jaki sposób poradziłeś sobie (serwis) z naprawą klapki wlewu?

Amortyzatory
Powrót