[GT] Staszka 3.2 Rosso-banano

stasiu018

Nowy
Auto
159 SW
Za założenie tematu zabierałem się jak pies do jeża, ale lepiej późno niż wcale.

Po nieświadomym zakupie 156tki 2,4 10v, i 6-ciu latach mniej lub bardziej owocnego obcowania z nią, wybór Alfy na kolejne auto był czym więcej niż oczywistym. Stąd, przeszło rok temu rozpoczęły się poszukiwania 159tki, z powodów finansowo - zdroworozsądkowych z jdtm pod maską, a najlepiej w SW. O 180 stopni zmienił się mój światopogląd po ujrzeniu jej.. czerwonej GT, na ciemnych felgach, bananowymi skórami i V6-stką. Pojechałem, obejrzałem, kupiłem. Po 10 miesiącach jazdy z bananem na ryju, śmiało mogę powiedzieć że to najlepsza decyzja jaką w tym roku zupełnie przypadkowo podjąłem..

Słów kilka o Belli.
3.2 Rosso-banano, distinctive, bez navi i podgrzewanego tyłka, 2005r (I rej. 2006). Niektórym pewnie znana - po sprowadzeniu z Danii po remoncie i kompletnej wymianie silnika u Erniego, ale do tego co zostało wymienione jeszcze w wątku wrócimy:)

W drodze do nowego domku
186446-staszka_3_2_rosso_banano-imag0534.jpg

Pierwsze przywitanie ze starszą siostrą
186447-staszka_3_2_rosso_banano-imag0536.jpg

Letnie przejażdżki (nie, nie po drodze za nią)
186448-staszka_3_2_rosso_banano-p50801_171749.jpg

186449-staszka_3_2_rosso_banano-p50801_171813.jpg

Załączniki

• IMAG0534.jpg
    IMAG0534.jpg
    100.1 KB · Wyświetleń: 635
  • IMAG0536.jpg
    IMAG0536.jpg
    73.8 KB · Wyświetleń: 636
  • P50801-171749.jpg
    P50801-171749.jpg
    121.2 KB · Wyświetleń: 646
  • P50801-171813.jpg
    P50801-171813.jpg
    104.1 KB · Wyświetleń: 634
ładnie ładnie :) czemu wymieniałes silnik ?

A ja czekam,wiesz na co:)

Piękna, widziałem ją nie raz u Erniego podczas prac :)
Jak zobaczyłem efekt końcowy to kopara mi zjechała, aż miałem chęć szybko sprzedać 9 i kupić to GT :D

ładna! no i co najważniejsze, z odpowiednim silnikiem pod maską :D portfel bardzo bolała przesiadka z diesla na busso? :)
PS. koniecznie daj więcej zdjęć :o

Ciekawe co się rozsypało, to auto pod koniec 2013 roku miało niecałe 90 tyś przebiegu. Przecież busso wytrzymują duże przebiegi, a tu klops.

a np rorząd i czy busso czy disel:)albo olej :)sporo mogło sie stac,musze kiesdys Eryka zapytac

portfel bardzo bolała przesiadka z diesla na busso? :)

Sama po czterech latach użytkowania JTD nabyłam swoje pierwsze Busso i nawet nie bolało :) Męczyłam się te całe lata, ale wiedziałam, że to było kwestią czasu kiedy zakupie V-ke.
Jak ktoś raz usłyszy jak ona gada, jak się wkręca na obroty, ten ryk hm ma przechlapane :)

Przecież busso wytrzymują duże przebiegi, a tu klops.

Może i wytrzymują, jak mają właściciela rozsądnego.

Gratuluję zakupu. Ładnie się prezentuje :)

pozdrawiam

portfel bardzo bolała przesiadka z diesla na busso? :)
I tu ciekawostka, po utracie Busso (którym do dziś bym jeździł, gdyby nie zeszła) koledzy z pracy namówili mnie na diesla, bo ekonomiczny. Zakupiłem zadbany egzemplarz i wszystko było by git, gdybym jeździł jak przepisy karzą- wtedy nie powiem jest taniej niż w opcji Busso. Ale wolno to ja nie jeżdżę, a auto zostało nieco zmodyfikowane, w osprzęcie silnika jest tyle opcji kosztownych do zregenerowania że głowa boli- turbo wtryski sprzęgło itd. (najlepsze że dwumas znosi moje wybryki i jest to jeszcze fabryka z pierwszego montażu).
Ogólnie w Busso masz tylko większy wydatek na ubezpieczeniu i paliwie, ale gdy ci turbo strzeli w JTD to masz 8 tysięcy kilometrów oszczędności w plecy.

A co do makarona to zacne wozidło

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót