• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Stacyjka czytnik

Kuman15

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Problem polega na tym że przy odpaleniu samochodu wsadzam klucz do stacyjka nie uruchamiają się zegary(nie świeci żadna kontrolka na desce) dopiero wyciagnę wsadze kluczyk jeszcze raz i łapie (świeca kontrolki, zegary się uruchamiają),jak zegary są nieuruchomione to samochód tez odpale, rok produkcji 2008 zadnych bledow na komputerze, od czego zacząć naprawę lub czego szukac?zaznacze ze na 10 odpalen z 3 ,4 razy nieuruchomia sie zegary wiec jest to nie zakazdym razem proszę o jakieś podpowiedzi pozdr

Zacznij najpierw od akumulatora, sprawdź jego stan naładowania. W 159 czasem dzieją się takie cyrki od słabego akumulatora.Pzdr

Akumulator Bosch kupiony nowy w sierpniu 2016,sprawność 92% sprawdzany

Proponuje zacząć od wyczyszczenia kostki elektrycznej stacyjki. Odtłuszczenia wszystkiego w niej i wyciągnięcia blisko 9 letniego kurzu. U mnie pomogło.

Proponuje zacząć od wyczyszczenia kostki elektrycznej stacyjki. Odtłuszczenia wszystkiego w niej i wyciągnięcia blisko 9 letniego kurzu. U mnie pomogło.

podpinam u mnie od wczoraj kompletny brak reakcji na kluczyk jak i jeden i drugi, co proponujecie co jak gdzie przeczyścić ? jakieś wnioski ?

Amortyzatory
Powrót