Stacja kontroli pojazdów - Wrocław

magil

Super Moderator
Członek ekipy
Auto
Stelvio
Witam,

Koledzy polecicie dobrą stację kontroli pojazdów we Wrocławiu? Oczywiście najlepiej, żeby ekipa znała się na AR. Kończy mi się przegląd, a przy okazji coś zaczęło lekko skrzypieć w zawieszeniu z przodu. Chciałbym, aby ktoś to profesjonalnie zdiagnozował.

Pozdrawiam,
Maciej

Witam,

Koledzy polecicie dobrą stację kontroli pojazdów we Wrocławiu? Oczywiście najlepiej, żeby ekipa znała się na AR. Kończy mi się przegląd, a przy okazji coś zaczęło lekko skrzypieć w zawieszeniu z przodu. Chciałbym, aby ktoś to profesjonalnie zdiagnozował.

Pozdrawiam,
Maciej

Ja byłem w SKP na metalowców - było to moje pierwsze podejscie na przegląd i stacja wraz z ekipą robiła solidne wrażenie - dostałem listę poprawek dot. przedniego zawieszenia, która pokryła się z tym co było do zrobienia.
Koszt 98 pln.
Diagnosta rzeczowo opisał mi (laikowi) co jest nie tak no i nie podbił dowodu :) druga wizyta w przeciągu 2 tyg. wiązała się tylko ze sprawdzeniem tego co miało być zrobione (tutaj dodatkowo musiałem dopłacić 20 pln).
Dodatkowo ustawił mi wymienioną żarówkę, która była poza zasięgiem moich grubaśnych dłoni :)
Jeśli chodzi o mnie to dużym plusem było załatwienie obu wizyt "z biegu" bez wcześniejszego ustawiania się na wizytę.

to chyba normalne, ze nie trzeba się umawiać na wizyte celem przegladu rejestracyjnego. osobiście zawsze korzystam ze stacji kontroli pojazdow na klecinskiej przy mercedesie. panowie również sprawiają wrazenie konkretnych i rozne samochody widzieli. twarze ich się nie zmienily przez dobre pare lat, a pracując pod mercedesem maja do czynienia z roznymi nowinkami. nie ukrywam, ze mój pierwszy samochod A3 nie przeszla przeglądu ze względu na cienkie tarcze i klocki. odeslali mnie do serwisu nic nie biorac. przy okazji co roku przypominają listownie o konczocym się przeglądzie. taki dodatek. polecam

to chyba normalne, ze nie trzeba się umawiać na wizyte celem przegladu rejestracyjnego. osobiście zawsze korzystam ze stacji kontroli pojazdow na klecinskiej przy mercedesie. panowie również sprawiają wrazenie konkretnych i rozne samochody widzieli. twarze ich się nie zmienily przez dobre pare lat, a pracując pod mercedesem maja do czynienia z roznymi nowinkami. nie ukrywam, ze mój pierwszy samochod A3 nie przeszla przeglądu ze względu na cienkie tarcze i klocki. odeslali mnie do serwisu nic nie biorac. przy okazji co roku przypominają listownie o konczocym się przeglądzie. taki dodatek. polecam

:) to jeszcze nie próbowałeś wizytować legnickiego ASO przy salonie Fiata :D

nie polecam aso w legnicy ,choć faktycznie umawiać sie trzeba:)

Popytałem się wśród znajomych - SKP na ul. Metalowców wydaje się być nadto profesjonalne. Kumpel pojechał do nich z Mondeo, skasowali za przegląd, po czym odesłali z listą do poprawek i na chłopski rozum były też tam zwykłe bzdury... a ja nie lubię takich nadgorliwców :) Na drugiej wizycie za sprawdzenie czy wszystko zostało naprawione skasowali dodatkowo 20 zł za podbicie przeglądu.

A co do SKP przy Mercedesie słyszałem dobre opinie i tam się zapewne wybiorę, mam rzut beretem. Dzięki za odpowiedzi :)

Ja jezdze do PTHW na Dmowskiego ( kolo salonu Seata przy Długiej ) do tej pory mialem tak ( odpukac zeby im sie nie odwidzialo ) ze jak cos znalezli to powiedzieli pomarudzili i przeglad podbili ,,tylko jak Pan za rok przyjedzie z tym to nie podbijemy ..."

SKP na Metalowców jest ok,. to zazwyczaj z autami jest coś nie tak ;-). Mój 12 letni focus bez problemów przeszedł przegląd. A pojechałem tam dlatego, że jak już płacę to przynajmniej wiem za co. Wcześniej przez kilka lat jeździłem do SKP przy salonie citroena (TUBEK) na Powst. Śląskich/Krzycka bo po drodze do domu. Zawsze podbijali ale miałem wrażenie że nie za bardzo sprawdzają auto. Jak się dowiedziałem o SKP Metalowców to w kwietniu znowu tam pojadę.

Dobra, a ja spytam grzecznie czy ktoś ma stację taką co oko przymknie we Wrocławiu. Mianowicie samochód wychodzi w poniedziałek z warsztatu po dość sporych naprawach więc będzie wszystko ok poza szybą przednią która ma wgniot od kamyka. Przejadę się do auto-glass dowiedzieć czy żywicą nie da rady zalepić (jak się nie mylę koszt ok 100 zł? - jeśli się mylę poprawcie mnie proszę), ale jeśli nie da rady na żywicę to średnio z kasą stoję - po wizycie w warsztacie popłynęłam kilka tysięcy, a przegląd mam właśnie do poniedziałku. Odprysk nie zasłania nic i nie przeszkadza w jeździe, a szybę będę mogła wymienić dopiero po 1 kwietnia, (bo rozumiem, że to już koszt ok 300 zł?) samochodem nie jeździłam od stycznia przez usterki więc bardzo bym chciała podbić ten przegląd... :( Będe wdzięczna za wszelkie namiary.

Nawet nie wiedziałam, że tam jest stacja. Ja jeździłam na ul. Piękną tam jest również dla Tirów, ale ogólnie nie było wiele do zarzucenia w samochodzie (poza wiekiem) więc ciężko mi się wypowiedzieć, chociaż na pewno jak by ktoś chciał to by znalazł. Wiem, że raz mi na powstańców/krzyckiej nie przeszedł i kazali wrócić po naprawie, ale akurat usterka była.. więc też doświadczenia nie mam wielkiego :D

Też mogę polecić stację na Szczecińskiej.Tylko uważaj na takiego gościa w okularach na sznurku .Trochę nie miły i szczegółowy ale ogólnie nie ma tragedii :)

Jak pana zobaczę to dam dyla i powiem, że niegodny jest oglądania mojego samochodu :] żyję nadzieją, że dziurę załatają i nie będę musiała dumać i uśmiechów ćwiczyć przez cały dzień..

Jak pana zobaczę to dam dyla i powiem, że niegodny jest oglądania mojego samochodu :]

Po prostu z nim nie dyskutuj tylko wykonuj jego polecenia a będzie dobrze

Witam polecam PTHW Dmowskiego goście jak sprawdzą to powiedzą o co chodzi ale przegląd podbiją .Robie tam przegląd swojej Alfy i służbowych aut i nigdy nie było problemów zawsze powiedzą co poprawidz ale podbijają .

Ja robiłem ostatnio w Jetroniku na Opolskiej i muszę powiedzieć, że jeszcze nie widziałem tak skrupulatnego przeglądu:) Gość odesłał mnie, bo okazało się że mam zerwaną jedną linkę od ręcznego i musiałem wrócić po naprawie ale rok wcześniej byłem u niego ze sporym odpryskiem na przedniej szybie i nic się tego nie czepiał, powiedział tylko żeby jak najszybciej szybę wymienić i tyle. Swoją drogą polecam wykupić ubezpieczenie szyb i z niego zrobić wymianę. Ja tak zrobiłem, nikt nie przyjeżdżał na oględziny więc praktycznie na drugi dzień mogłem jechać na wymianę ubezpieczeniową - musiałem tylko wyłożyć 10% wkładu własnego ze względu na krótki okres trwania ubezpieczenia ;)

chciałam kupic ubezpieczenie szyb ale niestety, że dużo rzeczy się nałożyło to szukałam najtańszego OC (które btw też mam od dziś), a takie znalazłam w AXA.. problem taki, że samochód rocznik 2002 więc AC nie ma możliwości (poza tym w tym roku kasy bym już na AC nie wyskrobała) a szyby chyba tylko przy wykupionym AC jako dodatek można wziąć. Mniejmy nadzieję, że nie będzie problemu. Na chwilę obecną czekam na telefon z warsztatu i pędzę na przeglądy... chyba na tego Dmowskiego podjadę. Jak mi powiedzą co jest do roboty (oby już nic nie było) to super ale przegląd też niech podbiją. Jakie konsekwencje przy policji jak mnie złapie z tą szybką? Dowód zabierają i 30 dni na wymianę +przegląd dodatkowy?

szyby chyba tylko przy wykupionym AC jako dodatek można wziąć
to zalezy chyba w jakiej firmie ubezpieczeniowej. Ja w Liberty Direct kupowałem samo OC + ubezpeczenie szyb, bez AC. W tym roku mam również samo OC mDirect i również była możliwość dokupienia szyb bez AC

Na pewno każdy ubzepieczyciel ma swoje zasady.. mi w Liberty jakaś straszna cena wyszła to samo w Ergo, najtaniej w AXA i w PZU, ale to już inny wątek. Ciągle czekam na tel z warsztatu. Jak człowiek czekający na skazanie.. ech..

- - - Updated - - -

No i przegląd podbity na Dmowskiego. Szczęścia troszkę miałam bo pogoda idealna na ukrycie dziurki po kamyku - deszcz i noc, ale myślę, że biorąc pod uwagę Pana na stacji kontroli pojazdów, to nie zwrócił uwagi szczególnie na nic. Nawet miałam przyjemność porozmawiać o motoryzacji jak tam hamulce grzecznie testy przechodziły ;) Tak więc polecam ze swojego jednorazowego doświadczenia stację na Dmowskiego - chyba nawet trampkiem tam pojadę a dla niego to nie łatwe przeglądy.

Amortyzatory
Powrót