• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Srebrna Alfa 166 3,0 V6 2003 rok

3 lata jeździłem z shortshifterem w bagażniku i o te 3 lata za późno go zamontowałem. :D Wspaniała sprawa.
gdzie kupiłeś? Jaki masz model skrzyni?
Kupiłem od kolegi P@blo, w zakładce Tuning go znalazłem. Skrzynia to chyba C530. Naprawdę polecam ten gadżecik, montaż banalny a duża różnica na plus.

od początku nie pasowało mi działanie skrzyni biegów, stwierdziłem że spróbuje z shortshifterem, jak dla mnie bomba, zapewne samo czyszczenie tulejki przy skrzyni pomogło ale droga lewarka znacząco się skróciła. - o jakiej konkretnie tulejce piszesz?

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Tak się właśnie zastanawiałem kto to będzie :)

Aaaa, to Twoja :) będę oglądał z zaciekawieniem!

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Teraz nie jest na sprzedaż. A na kiedy planujesz? :)

Dobrze utrzymane 3.0 w 166 zamyka budzik. Ja nawet na automacie zamknąłem, ale fakt że był już wtedy dłubnięty i hamownia pokazała 240KM (a kto wie ile by poleciał gdyby było jeszcze miejsce...). Tak czy inaczej te silniki zaskakują, co zresztą pokazał czas 100-200 :)

Gratuluje niniejszym dobrze utrzymanego egzemplarza ;)

a te 260 to ile realnie wg gpsa?

Zdaje się, że 250, ale osobiście nie mierzyłem.

Gratuluje niniejszym dobrze utrzymanego egzemplarza ;)
Dzięki:) na ekranie wielu rzeczy nie widać, więc nawet wizualnie wygląda znośnie, ale mam nad czym pracować jeszcze. Cieszy że to co najważniejsze w tym aucie działa właściwie.
Petrol chciałby jeszcze dokręcić jakąś prezentację bo serio był mocno nakręcony po przejażdżce.
Licznik oszukuje o ok 6-8 km/h, widać to też jak przyspiesza do 100, licznikowo spokojnie robie 100 na dwójce, a wg GPS przy 94 musiał wbić 3 bieg.

Amortyzatory
Powrót