Sprzęgło firmy AP

• Autor wątku Autor wątku phantom pierwsz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ale podejrzewam, ze opakowanie jest tylko AP a samo sprzeglo będzie miało na sobie oznaczenia i numery valeo.

Ja kupowałem ostatnio Sachsa.. to na tarczy ciernej było oznaczenie AP i malutkie Valeo.. także wszystko idzie z jednej fabryki wygląda na to.. są jedynie różnice w tych "koronach" czy jak kolwiek to nazwać.. to Sachsa było ewidentnie z lepszych materiałów, miało więcej otworów do chłodzenia jak sądzę.. i ogółem sprawiało lepsze wrażenie..

Tym bardziej że powiedziałem sobie że Valeo już nie chce.. 2 sprzęgla Valeo w ciągu 2 lat to mocna przesada..

Jeśli kupisz AP to wrzuć zdjęcia na forum ocenimy czy bliżej temu do Valeo, Sachsa czy wszystko jedno :P

Ale podejrzewam, ze opakowanie jest tylko AP a samo sprzeglo będzie miało na sobie oznaczenia i numery valeo.

Otworzyłem u sprzedawcy wszystkie 12 pudełek ze sprzęgłami Sachs które miał.. i to śmiech ogółem :P bo w 9 pudełkach było sprzęgło Valeo dosłownie, porównaliśmy ze sprzęgłami Valeo w pudełkach Valeo, sam gość był w szoku.. ale 3 sztuki różniły się właśnie tą koroną (tym środkiem tarczy sprzęgła) i one miały właśnie większe oznaczenia AP, Valeo takie malutkie.. i Sachsa logo.. no i docisk ładniejszy :P niż w Valeo pudełkach

Ostatnia edycja:
Sprzęgło firmy AP miałem zamontowane fabrycznie w Lanci Delcie (1994rok).

AP idzie to wszystkich silników 1.1 1.2 1.4 fiata (z wyłączeniem t-jet) na pierwszy montaż szczerze polecam ,a osobiście na Valeo się sparzyłem w mojej 2,0TS drugi raz czeka mnie wymiana wsteczny wchodzi ze zgrzytem po przejechaniu 15000km. :(

Sprzęgło zakupione , jak przyjdzie to porobię fotki i wrzucę. Podczas oględzin okazało się ,że podczas naprawy sworznia na końcu wodzika wpadła mi śruba która cudownie wybiła dziurę w obudowie skrzyni i znalazła się w środku.... Na całe szczęście w okolicy była dostępna używka skrzyni.

Ostatnia edycja:
Valeo w opakowaniu

108.jpg

Część ścierna na tarczy jest Valeo ale jak widzisz takie małe literki.. główne logo jednak AP.. ale wygląda ok :) środek wygląda podobnie do Sachsa..

Taki temat zbliżony - wczoraj szukałem dwumasy dla Klienta który chciał Sachs-a bo Valeo reklamuje. Już prawie kupiłem (około 5 stów drożej) ale na wszelki wypadek wykonałem telefon na magazyn tej firmy. Okazało się że pudełko Sachs a w środuk Valeo ...

Echa, jak żyć ? ;)

tak po za tematem wymiana sprzęgła zbiegła się z takim zdarzeniem:

:D

169.jpg

Amortyzatory
Powrót