• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzęgło do GTV6

mmmrowa88

Nowy
Auto
Alfa Romeo Alfetta GTV6
Witam:) Niestety przyszedł czas na wymianę sprzęgła w mojej Alfie. Z tego co sie oriętuje to jest problem z dostaniem nowego sprzegla. Może ktoś zna jakieś firmy zajmujące sie regeneracją sprzęgła:) Z góry dziękuję;)

Są dostępne sprzęgła Valeo do V6 za ponad tysiaka, ja swoje też regenerowałem u Radzikowskiego i jestem super zadowolony z jego roboty i niewysokiej ceny

Masz oryginalną dwutarczówkę? Wtedy Sachs nówka za 3,5 Koła, w zasadzie nieosiągalny. Jednotarczówki do mocniejszych wersji od czasu do czasu się pojawiają.
Wogóle sprawdz jakie masz sprzęgło, czasami można się dziwić, inwencja poprzednich włascicieli nie zna granic.

Witam:) mam sprzęgło dwu tarczowe i zastanawiam sie nad regeneracją u Radzikowskiego. A mam jeszcze jedno pytanie? gdzie moge dostac poduszki pod skrzynie biegów? czy pasują z 75?

Pytanie ile skasuje za regeneracje dwutarczówki? Pół biedy jeśli ogarnia temat, bo zregenerować sprzęgło dwutarczowe żeby działało jak powinno nie każdy potrafi.
Poduszki pasują tylko z mocniejszych wersji 75 (1,8t, v6) ale trzeba KONIECZNIE usunąć metalową płytkę dospawaną do podstawy poduszki. W gtv6 ich nie było, i wał ze skrzynią nie będą w linii prostej i tylny donut szybko się posypie. Poduszki dostaniesz w np. w vemapolu.

Amortyzatory
Powrót