• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzęgło do 3.0V6

gennosuke

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3
Witam, tak jak w temacie jakie sprzęgło będzie pasowało do AR 166 3.0V6 pytałem w sklepie Tanifiat po podaniu nr VIN podobno sprzęgło jest takie same jak w 2.5 V6, chociaż na forum natknąłem się na informację że do wersji 3.0 jest inne sprzęgło, ktoś może wymieniał i może się podzielić opiniami ? zaznaczę że wersja od 2.5 V6 jest tansza o 100zł od wersji 3.2 lub 2.0V6.

WIem że wrzucali do 3.0 sprzęgło podatne (bez dwumasy) od 156V6. Było to na forum. Wtedy pozbywasz się dwumasy.

Fizycznie 2.5 do 3.0 pasuje, porównywałem, dociski nie różnią się wcale, tarcze tylko jednym przełoczeniem które jest w 2.5, a w 3.0 jest płaska aczkolwiek nie ma to żadnego wpływu na położenie tarczy względem położenia tarcz zamachu i docisku.
Kołnierze skrzyni 2.5 i 3.0 mają te same, koła dwumasowe różnią się tylko masą i wyważeniem (rozmiarem są identyczne) więc nie może nie pasować ;)

Ostatnia edycja:
Hmm, to mam dylemat oszczędzić te 100zł czy lepiej mieś spokój i pewność że będzie wszystko pasowało :) Qba a Ty montowałeś kiedyś te sprzęgło z 2.5 do 3.0?

A czy możecie podrzucić link do sprzęgła 2,0 ts ? Tzn czy do wszystkich ts 2.0 są te same graty bez względu na model ...147...166 ? A jeszcze jedno...czy jest do kupienia sam oring wałka sprzęgłowego z simeringiem czy tylko gotowa tuleja z uzczelniaczami?

wysłano z domowego telefona

Przepraszam że się wciołem w temat panie CINAS

wysłano z domowego telefona

Amortyzatory
Powrót