• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzęgło czy skrzynia??

AlexChelu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS 16V 150 KM
Witam, od jakiegoś czasu (dokładnie od wizyty w wulkanizacji) zauważyłem, że w okolicach lewego przedniego koła coś szumi. Szumi na niskich obrotach (do 2 tys. po dodaniu gazu jest ok) i na luzie, po wciśnięciu sprzęgła wszystko jest ok. Sprzęgło było niedawno robione, oczywiście kompletnie nowe cały zestaw. Podpowie mi ktoś coś ? Czy mam się bać ? :D
Pozdrawiam.
Silnik - 2.0 Twin Spark

Mi to wyglada na łożysko oporowe, może bylo wadliwe.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

kurcze, wszystko było wymieniane na nowe i nie chciałbym przechodzić tego jeszcze raz :/

Znam ten ból z kumplem wymienialismy sprzeglo komplet+dwumas. Ale zostawilismy uszczelniacz walu... i cieknie. U mnie jeszcze sanki nie chciały się odkrecic wiec wyjmowanie bokiem.
Sam robiłeś czy mechanik? Jesli mechanik to na reklamację.
Może ktoś ma inny pomysł na to szumienie.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

mechanik. No właśnie jutro jadę mu to pokazać, ale jak to mechanicy, będzie zwalał na coś innego, że niby on cacy zrobił :)

Mechanik... jak słyszę to slowo dostaje dreszczy. Kiedys miałem dyskusje z jednym o to aby warsztat oddal osłonę pod silnik a potem aby oddal moją bo przyniósł takie ścier.o że moglem je zlozyc na cztery i wlozyc do bagażnika na szczęście kierowniczka "upomniala" go i moja się znalazła

w mojej alfie była przełozona skrzynie selespeed na manual i poprzednik troche spartolił robote więc można też tam szukac przyczyn tego ''szumu''

Może mechanik przy zdemontowaniu i zalozeniu spowrotem skrzyni nie uzupelnil w niej oleju ;) ile przejechales km na nowym sprzęgle?

i jednak skrzynia.... łożysko sie rozpadło i rzegocze :/ teraz tylko znaleźć znaleźć jakąś i wstawić... Ehh

Amortyzatory
Powrót