• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprzęgło czy inne coś..?

Andzia93

Nowy
Auto
Alfa Gt 1.9 JTD
Witam, wczoraj wracałam 25 km do domu i wszystko było okej...
Dziś wsiadam ok 12 i czuje że pedał sprzęgła do połowy wchodzi lekko a później ciężej czyli tak jak zawsze, pierwsze kilometry działy się okej a później czuje że biegi wchodzą ciężej , aż w końcu biegi w czasie jazdy wgl nie wchodziły wgl musiałam ruszać za rondem z 4 .. bo szybka trasa...
stojac przed rondem i mająć wcisnięte sprzęgło auto samo powoli ruszało tjb było odciśniete na złapanie... żeby rusząć ze świateł musiałam zgasić auto wrzucić np. 1 bieg i ruszam i za skrzyżowaniem.. stop i 3/4 i ruszamy... podjechałam pod blok zgasiłam wrzuciam 1 , ręczny i poszłam do domu.
Wracam po paru godzinach i ... nie da się zrzucić biegu, wciskam sprzęgło i nic..
Olej hydrauliczny (hamulcowy) jest ...

Czy da radę odpowietrzyć żeby wrócić te 25 km do domu?
1.9 JTD... Pozdrawiam

odpowietrzenie powinno pomóc, ale wysprzeglik do sprawdzenia.

Dziękuje za odpowiedź, a jak to zrobić trzeba zdjąć ten wężyk , założyć na 1 oczko pompować sprzęgłem aż poleci sam płyn i wsunąć wężyk do końca , tak? :-)

http://www.4cars.pl/img/161/mid/pjf172.jpg
to jest to?
Znajduje sie to na skrzyni pod samochodem , czy pod maska gdzies?

A no i ostatnie pytanie, czy można to robić na biegu?

Ostatnia edycja:
wrzucenie biegu nie robi róznicy,
zdenomtuj aku, wyciagnij podkładke pod aku(plastik)
nacisnij sprzegło i trzymaj, jednoczesnie popusc odpowietrznik na wysprzegliku, powtarzaj operacje do uzyskania czystego płynu(bez pow)
ale to chyna nie jest praca dla Kobiet!

pzd.

wrzucenie biegu nie robi róznicy,
zdenomtuj aku, wyciagnij podkładke pod aku(plastik)
nacisnij sprzegło i trzymaj, jednoczesnie popusc odpowietrznik na wysprzegliku, powtarzaj operacje do uzyskania czystego płynu(bez pow)
ale to chyna nie jest praca dla Kobiet!

pzd.

A mógłbyś pokazać na zdjęciu gdzie dokładnie jest odpowietrznik?

poszukaj w dziale zrób to sam, tam jest procedura, jak zdemontujesz aku to widac odpowietrznik

Jednak faktycznie to nie jest praca dla kobiet, czy jest ktoś z Warszawy , najlepiej BEMOWA kto mógłby dziś podjechać i pomóc mi w tym?

Pozdrawiam

i jak udało sie??

pzd.

Amortyzatory
Powrót