• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sprzedaz 159

• Autor wątku Autor wątku mikahan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A5 chyba ciekawsze ;) no ale to subiektywne odczucie , sam jestem ciekaw jak kolega
Audi ma niezaprzeczalny atut w postaci napędu quattro :) I do tego wykonanie wnętrza, po prostu materiały pierwsza klasa, nawet porównując do BMW. I choć ja tu nie jestem obiektywny, bo pracuję dla marki z czterema pierścieniami na masce, to wiem, jak jeźdżą zarówno Audi, BMW, Mercedes czy Lexus dzięki różnym szkoleniom. I tu Audi naprawdę pokazuje swoją mocną stronę. Tak więc ja doskonale kolegę raftera rozumiem i trochę zazdroszczę posiadania tego pięknego modelu na własność :) A sam silnik 2.0 TFSI to baaardzo przyzwoita jednostka, zwłaszcza, że ta jest w najnowszej wersji z Valve Lift'em :)
Nie wiem, co z dodatkowego wyposażenia wybrałeś, ale w zestawie ze sportowymi fotelami i pakietem stylistycznym samochód jest po prostu rewelacyjny. Gratuluję!
Pozdr!
Piciu

Ostatnia edycja:
A nie brałeś pod uwagę BMW 3 coupe??
Stylistyka Bangla mnie osobiście nie odpowiada ,ale 3 coupe uważam że jest ok. Dla uspokojenia sumienia przejechałem się tym autem ( znajomy sprowadził zza wielkiej wody) w wersji 335i ( twin turbo 306 KM) .Auto bardzo mocne ale co za tym idzie bardzo twarde nastawy zawiechy , silnik bajka ale mnie nie potrzeba aż takiego extremum , chciałem mieć auto szybkie ,wygodne ,komfortowe a nie gokarta.A5 płynie po nierównej nawierzchni a po jeżdzie 335i musiałem odwiedzić dentystę:D.

kiedys w zakupie kontrolowanym jedną z propozycji było białe A5 , swoją drogą mój sąsiad ma A5 i BMW 3 coupe E90 , kiedyś miałem okazje siedzieć za sterami jednego i drugiego i też chyba wybrał bym A5 , dlaczego ? ciekawsza bryła i wnętrze moim zdaniem.

Stylistyka Bangla mnie osobiście nie odpowiada ,ale 3 coupe uważam że jest ok. Dla uspokojenia sumienia przejechałem się tym autem ( znajomy sprowadził zza wielkiej wody) w wersji 335i ( twin turbo 306 KM) .Auto bardzo mocne ale co za tym idzie bardzo twarde nastawy zawiechy , silnik bajka ale mnie nie potrzeba aż takiego extremum , chciałem mieć auto szybkie ,wygodne ,komfortowe a nie gokarta.A5 płynie po nierównej nawierzchni a po jeżdzie 335i musiałem odwiedzić dentystę.

E90 jest brzydkie, ale właśnie za to jakie jest "wewnątrz"(nie mam tu na myśli stylistyki wnętrza, która również jest koszmarna) wziałbym je bez zastanowienia.

Jak już operujemy nazwami roboczymi to chyba macie na myśli E92;P
pzdr

kiedys w zakupie kontrolowanym jedną z propozycji było białe A5 , swoją drogą mój sąsiad ma A5 i BMW 3 coupe E90 , kiedyś miałem okazje siedzieć za sterami jednego i drugiego i też chyba wybrał bym A5 , dlaczego ? ciekawsza bryła i wnętrze moim zdaniem.
Miałem okazję testować dokładnie ten sam egzemplarz ,który pojawił się w ,,zakupie kontrolowanym'', tam była przednionapędowa benzynka chyba 170 lub 180 KM ,wrażenia subiektywne były takie że słabiej przyspiesza od mojego dieselka z programem:(.

Ok .Alfa odjechała do Bydgoszczy po 6 dniach wystawiania w necie.Kupił drugi oglądający.Poprosił o pełną ściezkę diagnostyczną w Carserwisie ,wszystko było w porządku ( stan perfekcyjny w ogłoszeniu nie był na wyrost).Jak na czasy kryzysu to chyba dość szybko ,no i cenę dostałem satysfakcjonującą.

mówiłem że to nie trwa długo :) dobre auta szybko zmieniają właścicieli :)

Nie wiem, co z dodatkowego wyposażenia wybrałeś, ale w zestawie ze sportowymi fotelami i pakietem stylistycznym samochód jest po prostu rewelacyjny. Gratuluję!
Pozdr!
Piciu
To jest wersja wyposażenia na Danię , w standardzie w stosunku do wersji na Polskę jest już MMI i Bang & Ollufsen, i kilka drobiazgów typu czujniki deszczu ,zmierzchu,lusterko samościemniające. Dodatki które zamówiłem to : sportowe podgrzewane siedzenia z alcantary,parktroniki, felgi 18, alarm ,3 ramienna sportowa kierownica, lakier. Niestety jest poślizg z odbiorem auta ,dostałem info że z fabryki wyjedzie 22.04 więc nie spodziewam się go wcześniej jak ok. 10.05. Tymczasem z ojcowskiego garażu wypożyczyłem klasyka BMW 316 coupe z 1990 roku :D Tak naprawde liczyłem że Alfę będę sprzedawał nieco dłużej.Pzdr

To czym będziesz jeździł???

Jak A5 - to gratuluje, bo widziałem w Niemczech kilka (np. białą na czarnych felach a obok stał czarny CLS...)
Niezła fura...

A5 nie głupie... Choc mi to sie marzy CLS wlasnie;)) Najlepiej taki 63 AMG:D I Bentley Continental GT...

Ot pomarzyc sobie chcialem;)

No i felgi 18 to to na czym ten samochód powinien stać.
Strasznie mnie drażni jak widze na ulicach świeżutkie czy to audi czy BMW a nawet AR159 za które ktoś zostawił w salonie sporo pieniędzy a wyglądają co tu dużo mówić kiepsko na standardowych aluskach 16.
Wypuszczali by w standardzie na 15, to też pewnie 75% kupujących nawet nie zauważyło by że coś jest nie tak i że może warto troche dopłacić.
A tak to wygląda jak markowy garnitur a z nogawek spodni wystają mokasyny z Lidla :)

Strasznie mnie drażni jak widze na ulicach świeżutkie czy to audi czy BMW a nawet AR159 za które ktoś zostawił w salonie sporo pieniędzy a wyglądają co tu dużo mówić kiepsko na standardowych aluskach 16.
Wypuszczali by w standardzie na 15, to też pewnie 75% kupujących nawet nie zauważyło by że coś jest nie tak i że może warto troche dopłacić.
A tak to wygląda jak markowy garnitur a z nogawek spodni wystają mokasyny z Lidla :)

Nie pozostaje mi nic innego jak kupić mokasyny z Lidla......

Właściciele 159-tek z pakietem TI ( 19 calowa felga + obniżone zawieszenie ) kwitują jazdę tą wersją po naszych drogach jednym słowem ,,masakra''. Kolega który wyjechał z salonu na 18-stkach i standardowym zawieszeniu przez pierwsze półtora roku był bardzo zadowolony.Dopiero gdy w trakcie eksploatacji powstawały coraz większe luzy w zawieszeniu postanowił przejść na 17-stki. I to myśle jest rozsądny kompromis w przypadku 159.

+ pewne krytyczne uwagi.

Ja też bym wział 16ki- moja 164 jest na piętnastkach, mimo, że fabrycznie wychodziła na szesnastkach....wiesz dlaczego? To przyjedź do Wrocławia- po kilometrze kostki brukowej(gdzieniegdzie pozapadanej), wystających szynach tramwajowych i studzienek pozapadanych na 5 centymetrow zrozumiesz, że większy rozmiar jak 16 jest totalnym niedbaniem o swoje kręgi i nerki. O zawieszeniu nie wspominając.

Ostatnio na TVNTurbo bardzo spodobało mi się jedno porównanie apropo takich rzeczy, jak duże felgi. Porównali to do tego, że przecież kobieta jak ubiera buty na obcasie to nie po to, żeby było jej wygodnie :P

Ok. niepotrzebnie zeszliśmy na te felgi :rolleyes: . Wracając do A5 niestety zakup auta u zagranicznego dealera + polska firma leasingowa to droga przez mękę ( i stosy papierów). Pierwszy optymistyczny termin odbioru auta to koniec maja :mad:

Amortyzatory
Powrót