Spryskiwacze

Kotu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 116 PS Distinctive
Witam, problem mój polega na tym że podczas gdy próbuję spryskać sobie przednią szybę to nic nie idzie...i nie chodzi mi tutaj o to że w zbiorniczku nie mam płynu ;P tylko o to że nawet nie słyszę dźwięku silniczka który zawsze towarzyszył podczas spryskiwania. Jeśli ktoś coś wie jak temu zaradzić, jak naprawić to bardzo proszę o poradę. POZDRAWIAM

zbędny post.... jesli nie słyszysz silniczka, to musisz sprawdzić czy do niego dochodzi prąd, jeśli tak, to padł silniczek, -wymiana i po problemie, nikt przeciez tego nie zrobi za ciebie

zbedny czy nie, nie nam oceniac. dla zakladajacego temat bardzo istotny.

to sie nagle? czy stopniowo coraz slabiej i slabiej? moze kable wyskoczyly przy jakiejs dziurze? dostac sie tam idzie chyyyyba od strony prawego nadkola, ale to najpierw zweryfikuj nim wezmiesz sie za odkrecanie kola

dokładnie, najlepiej zdjąc koło i nadkole , ja stawiam na to że pompka siadła,

ale hejże!!!! przecież pierwsze co to zapomniałeś kolego chyba o sprawdzeniu bezpiecznika, bo nic nie wspomniałeś ze jest dobry
a wiec zalecam instrukcje obsługi z samochodu zweryfikowanie który bezpiecznik odpowiada za spryskiwacze, oraz sprawdzenie czy bezpiecznik jest sprawny, a później do nadkola

Jest jeszcze możliwość, że zapchane są dysze, wtedy też nie było by słychać silniczka, przynajmniej tak w oplu miałem.

Amortyzatory
Powrót