[164] spryskiwacze reflektorów

kociniak08

Nowy
Auto
Alfa Romeo 164 3.0 V6
Gdzie w AR 164 Super 95r włącza się spryskiwacze reflektorów, bo u mnie nie działaja, albo nie umiem ich włączyc.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak wlączysz światła mijania, a potem pociągniesz do siebie manetke od spryskiwania szyby przedniej to powinno się włączyć zarówno spryskiwanie szyby przedniej jak i reflektorów.
Nie ma możliwości spryskania tylko reflektorów.

A silnik chociaz od spryskiwaczy slychac? Stań z przodu auta, niech ktoś w kabinie włączy spryskiwacze na włączonych światłach. Jak nie słychac silniczka tzn , że albo przekaźnik, albo prąd nie dochodzi do przekaźnika, albo silnik nie działa. Jak słychac silniczek, tzn że poprzedni właściciel zaślepił przewody do dysz.

Spryskiwacze reflektorów=wymiana płynu spryskiwaczy zimą co tydzień. I to używając go oszczędnie.

silniczka nie słychac przy włączeniu spryskiwaczy. One, aż tyle płynu pobieraja?

One, aż tyle płynu pobieraja?

Bo mycie lamp jest tu ciśnieniowe. Ja akurat nie lubie tego patentu- wole wycieraczki na reflektorach jak ma Volvo czy Saab.

Może byc przekaźnik, który jest na pasie przednim. Za prawym reflektorem(operuje stronami z miejsca kierowcy). Jeśli nie ma tam przekaźnika to już masz odpowiedź na nurtujące Ciebie pytanie. U mnie jest firmy Bosch.

Amortyzatory
Powrót