spryskiwacze reflektorów alfa 156

eee to grosze dałes! Juz pozakładałes? A tylna zaslepke wklej jakos mocniej?...I tak mało co sie ja zciąga :D

ja za 2 zł wygralem jakąs broszure Alfy:)! 20 stron w jezyku polskim! heheh ciekawe co to bedzie:)!

dddarekj napisał:
eee to grosze dałes! Juz pozakładałes? A tylna zaslepke wklej jakos mocniej?...I tak mało co sie ja zciąga :D
Hehe, potraktowałem ją silikonem, mam nadzieję, że nie "zgubię" jej zbyt szybko:)

spryski

spryskiwacze firma która montuje xenony jest w stanie ząłożyć za 300 zł. W wawie na radzymińskiej. Pozdrawiam

Bo chyba zarabiaja na montazu i sprzedazy ksenonów :D Ale to i tak nie duzo, do Wawy mam daleko :( No i jest satysfakja jak sam coś fajnego załozysz :D

Niestety filmiku nie udało mi sie tu załączyc...
Mocowanie dziełek spryskiwaczy tez niezbytmi sie podoba:(....W orginale są specjalne zaczepy w zderzaku ? Moze ktoś wie jak to wyglada....?

Witam
Miałem to samo,do 156 chciałem założyć spryskiwacze na reflektory.Po 3 tygodniach dzwonienia,obserwacji na allegro dałem sobie spokój.Idobrze.Za spryskiwacze sobie krzycza po 100pln za sztukę.Jeszcze wycinanie dziur równo w moim zderzaku i kiepsko to zacząłem widzieć.Po prostu kupiłem zbiornik z przewodem aż do trójnika z allegro od takiej wersji za 45pln(2 silniczki).Kupiłem kompletny zderzak z anglika za 400pln założyłem,podłączyłem i mam.BDW Nie wpinałem się jak w oryginale pod wycieraczki tylko wyprowadziłem przycisk przy przycisku od temp/km dałem przekaźnik i już.

No u mnie spryskiwacze leżą w garażu już zakupione, tylko nie mam czasu się tym zająć. Ja jednak będę wycinał dziury w zderzaku, wyciąłem na parktronic, to i na spryskiwacze wytnę:)

Załozyłem te spryski działają dosc fajnie ...ale wody tak jak ktos napisał wczesniej biora masakrycznie duzo! Tak ze narazie odłaczyłem zasilanie! A parktronik tez załozyłem ! Fajna sprawa naprawde nie tylko bajer!

Odkopuję temat. Rozwaliłem niedawno zderzak ale udało mi się już kupić w kolorze i przy okazji ze spryskiwaczami :)
A jako, że HIDy mam już jakiś czas założone to chciałbym mieć te spryski działające. Zdaje się, że zbiornik na płyn w autach z fabrycznymi spryskami lamp ma dużo większą pojemność, prawda? A czy jak taki kupię to bez problemu wejdzie w miejsce zwykłego? Bo ja tam za wiele przestrzeni na tą dodatkową pojemność nie widzę :confused:

Ostatnia edycja:
sam zbiornik g... ci da
potrzebna będzie jeszcze pompka ( bo spryski lamp mają osobna pompke )
i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy

No przecież zbiornik kupię razem z pompkami :P. Na zderzaku jest cała instalacja, więc będę potrzebował jedynie kawałek węża na połącznie tego i to wszystko. Podłączenie zasilania to żaden problem :)

No przecież zbiornik kupię razem z pompkami :P. Na zderzaku jest cała instalacja, więc będę potrzebował jedynie kawałek węża na połącznie tego i to wszystko. Podłączenie zasilania to żaden problem :)
nie pisałeś że zbiornik kupujesz z pompkami
nie pisałeś że masz całą instalcje
...

A po co bym miał kupować bez nich?
Ta "cała instalacja" to raptem kawałek wężyka z trójnikiem więc jaki to miałby być problem?
Zresztą pytałem, czy większy zbiornik wejdzie bez problemu, a nie o instalację i pompki :eek:

A po co bym miał kupować bez nich?
wolę 3 razy zapytać lub pisać konkretnie niż potem przez 3 strony wyjaśniać "niejasności" :lol:

p.s.
zdziwiłbyś się ( nawet czytając forum ) co ludzie potrafią wymyślić

Zresztą pytałem, czy większy zbiornik wejdzie bez problemu, a nie o instalację i pompki :eek:
nie słyszałem aby wersje 156 ze spryskami lamp miały powiększoną komorę czy poszerzane błotniki ---- czyli teoretycznie powinno wejść

Zbiorniczek do auta ze spryskiwaczami reflektorów jest większy od standardowego.
Jest dłuższy w kierunku tylnym ( ma taki "ogon") i jest bardziej pękaty.
pzdr

Odświeżę trochę temat, mam taki problem posiadam wszystkie rzeczy do instalacji sprysków, w mojej alfie mam zbiornik z miejscem na drugą pompkę a od kabli dochodzących do pompki od spryskiwaczy szyb odchodzą jeszcze dwa z drugą wolną wtyczką, ale jest problem w tej wtyczce nie ma prądu choć połączona jest z oryginalną instalacją w związku z tym mam pytanie czy trzeba może założyć jakiś większy bezpiecznik i który (gdzie on jest ?) lub może spryski lamp mają oddzielny bezpiecznik ?

kolego nie wiem czy chodzi o to że przy przytrzymaniu manetki spryskiwania szyb powinny spryskiwać również reflektory. Z tego co się orientuje to musisz mieć włączone światła i trzymając dłużej spryskiwanie szyby załączą Ci się spryskiwanie reflektorów. Ja tak przynajmniej miałem ale teraz niestety nie korzystam z tego bo nie posiadam dyszek na zderzaku bo ciężko je dostać a po wakacyjnej stłuczce zostały uszkodzone. Może ktoś ma takie na sprzedaż?

Ok tak i tak próbowałem ale prądu w tej drugiej wtyczce nie ma

Amortyzatory
Powrót