• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Spryskiwacze Mgłowe

Zamowilem te spryskiwacze od c3 i zobaczymy po zalozeniu. wydaje mi sie ze montarz bedzie banalnie prosty tak ze zobaczymy. Dam znac jak dziala ;)

Czekam na info, jakiś czas temu pytałem o mgłowe i dyskusja zakończyła się tylko teorią :( Dorzuć fotki najlepiej jakby Ci się udało zrobić jedną fotkę z wyjętym spryskiem 147 i obok C3 od strony montażowej.

Czekam na info, jakiś czas temu pytałem o mgłowe i dyskusja zakończyła się tylko teorią :( Dorzuć fotki najlepiej jakby Ci się udało zrobić jedną fotkę z wyjętym spryskiem 147 i obok C3 od strony montażowej.

A ja bym jeszcze poprosił o wymiary części (oryginalnego i od Citroena) spryskiwacza, która znajduje się pod maską. :)

Przecież podlinkowałem film pod ktorym jest napisane że z c3 i widać jak działaja...

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

A jak SA zamontowane. Bo moje maja inaczej zatrzask i. I nie wiem jAK ten od c3 ma pasować

Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka

Niestety , zakupilem te od citroena c3 i raz ze nie pasuja bo sa za male i nie zacisna sie w tym otworze a 2 ze nawet jak tak zaczepilem zebysie trzymaly to podczas spryskiwania pryskaja pod wycieraczke, dopiero gdy podwadzilem je tak o 0,5 cm to wtedy pryskaly na szybe. foto oryginalnych i tych od c3
DSC02343.jpgDSC02341.jpgDSC02344.jpg ten wiekszy to fabryczny Alfy. Nie wiem moze jakies pomysly od jakiego innego auta podejda. a moze choc sa jakies uniwersalne z regulacja no nie wiem ...
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacz-citroen-c2-c3-206-mgielka-nowa-i3805375884.html

- - - Updated - - -

Znalazlem niby uniwersalne i mogly by zgrac tylko nie wiem czy jest regulacja w nich strumienia w gore i w dol. Napisalem do kolesia tak ze czekam na odpowiedz czy jest regulacja
http://allegro.pl/mglowe-spryskiwacze-dysze-uniwersalne-tuning-i3860550029.html

Czyli te z C3 są dokładnie takie same jak te z 206, które też miały pasować do 147. Na tym filmiku z YT niby są od C3 ale może z innego rocznika.

Napisze swoje przemyślenia. 147 w roku chyba 2003 miało zmianę umieszczenia spryskiwaczy na masce. Po 2003 są one bliżej środka. Problem słabego pryskania dotyczy przed zmianą czy po?
Kolejna sprawa, może odrazy nie mglowe zakładać tylko protestować inne normalne? W starym bravo, Fiat :) były spryskiwacze na oko wyglądające jak w 147 ale. Ale w 147 maja 3 otworki a w bravo są 4 otworki. Mu ze taka opcje przetestować?

Tak ze najwidoczniej bez przerabiania nie podejda pod zadna 147. pytania wiec co ma zalozone ten koles w filmiku

No i wyszło na moje,
kolejny pewniak ląduje w koszu, kolejny raz muszę obejść się smakiem poprawienia mycia przedniej szyby.

Napisze swoje przemyślenia. 147 w roku chyba 2003 miało zmianę umieszczenia spryskiwaczy na masce. Po 2003 są one bliżej środka. Problem słabego pryskania dotyczy przed zmianą czy po?
Kolejna sprawa, może odrazy nie mglowe zakładać tylko protestować inne normalne? W starym bravo, Fiat :) były spryskiwacze na oko wyglądające jak w 147 ale. Ale w 147 maja 3 otworki a w bravo są 4 otworki. Mu ze taka opcje przetestować?

jako posiadacz starego bravo stwierdzam, że dużej różnicy IMHO nie było, tylko więcej płyny szło ;]

- - - Updated - - -

Niestety , zakupilem te od citroena c3 i raz ze nie pasuja bo sa za male i nie zacisna sie w tym otworze a 2 ze nawet jak tak zaczepilem zebysie trzymaly to podczas spryskiwania pryskaja pod wycieraczke, dopiero gdy podwadzilem je tak o 0,5 cm to wtedy pryskaly na szybe. foto oryginalnych i tych od c3
Pokaż załącznik 118123Pokaż załącznik 118124Pokaż załącznik 118125 ten wiekszy to fabryczny Alfy. Nie wiem moze jakies pomysly od jakiego innego auta podejda. a moze choc sa jakies uniwersalne z regulacja no nie wiem ...
http://allegro.pl/dysza-spryskiwacz-citroen-c2-c3-206-mgielka-nowa-i3805375884.html

- - - Updated - - -

Znalazlem niby uniwersalne i mogly by zgrac tylko nie wiem czy jest regulacja w nich strumienia w gore i w dol. Napisalem do kolesia tak ze czekam na odpowiedz czy jest regulacja
http://allegro.pl/mglowe-spryskiwacze-dysze-uniwersalne-tuning-i3860550029.html

dzięki za foto i opinię. Po którymś z kolei wątku na temat tych z C3 wreszcie jest jasna odpowiedź, że nie podchodzą PnP a szkoda :(

Amortyzatory
Powrót