Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wow skąd masz i za ile?po analizie kosztow i jakosci wybor padl na eibach pro-kit ,dzieki za pomoc w temacie
to zdjecie akurat z neta ale moje wygladaja identycznie pytam bo mechanik twierdzi ze bilstein B6 maja grubsze tloczyskoNo no no Kobietę robi w konia ładnie to tak niech tylko się dowie to te amory pokrzywi na Twojej głowiedobrze ze moja kobieta wie ze komplet 4 szt kosztowal 800
a kolega jakie ma springi w swojej Q4( widzialem na blogu marka Piekna) lub jakie poleca bo z tego co wiem miales wczesniej kilka 155Cholernie drogie ?
5 lub więcej lat temu placilem p 600 pln za sztukę na przód, więc cenę trzymają taką samą cały czas.
Jedna ważna uwaga którą można by było zweryfikować.
Bilstein'y słynne są z tego że są fabrycznie przystosowane do regeneracji, wykonuje to o ile dobrze pamiętam Zerkopol.
problem w tym ze w 155 przednie amory nie sa regenerowalne, o czym przekonałem się osobiscie i musiałem zanabyc drugi komplet
natomiast regeneracja tylnych jakies 3 lata temu kosztowała 150pln sztuka, czyli połowę ceny nowego amora.
jezdziło się natomiast na nich świetnie![]()