[155] Sprezyny

po analizie kosztow i jakosci wybor padl na eibach pro-kit ,dzieki za pomoc w temacie

sa dostepne na allegro z przesylka 840zl a takze na stronie www.eibach.pl tez w tej samej cenie

Witam kolegow zeby nie otwierac nowego tematu zapytam tutaj:
czy ktos z was posiada w swojej 155 amortyzatory bilstein B6 zolte sportowe jezeli tak to chcialbym sie upewnic czy to napewno to dzisiaj przyszla do mnie paczka a w niej takie cudo$(KGrHqZHJCoE8fZN66,iBPN6ClgDyw~~60_12.jpgto zdjecie akurat z neta ale moje wygladaja identycznie pytam bo mechanik twierdzi ze bilstein B6 maja grubsze tloczysko:rolleyes:

no wlasnie na tej stronie bylem i na tej fotce tloczysko faktycznie jest grubsze ale z drugiej strony mogli pojsc na latwizne i wrzucic wszedzie takie same zdjecia wpisujac nr ktory jest na amortyzatorze wyskakuje niby ze to jest sport ale pewnosci nie mam

- - - Updated - - -

na forum ktos chcial sprzedac b6 do 156 i tez mialy cienkie tloczysko prawdopodobnie alfa tak ma:)

raczej tez tak uwazam, bo na tej stronie co podalem to do 166 tez widze grube tloczysko a w rzeczywistosci jest cienkie, ile zaplaciles jesli mozna wiedziec ?

wiem ze jestem szalony ale 1300:eek:za sam przod. Tak jak wczesniej pisalem z tylu narazie beda kayaby nieporownywalnie tansze

- - - Updated - - -

dobrze ze moja kobieta wie ze komplet 4 szt kosztowal 800:P;)

myslelem ze jak zaplaciles bardzo tanio to moze byc lekki przekret ale w tym przypadku zaplaciles tyle ile trzeba, one sa cholernie drogie do 155 zwlaszcza przod, tyl jest juz troche tanszy pozostaje mi zyczyc milej jazdy

no właśnie warto było...???)jakie wrażenia do poprzednich...;)lepiej ,gorzej...:)????

leza jeszcze w kartonie jak tylko zamontuje to napisze jak sie spisuja napewno bedzie lepiej niz jest bo w tej chwili mam 4 trupy.Andrzej poki co glowa cala ale jak beda na aucie to bedzie bezpieczniej;)

Witam sprzet zamontowany juz na aucie roznica ogromna ale tak jak pisalem wczesniej mialem 4 trupy moze tez stad wrazenie tak duzej zmiany.Auto swietnie bierze ostre zakrety i mozna je pokonywac z naprawde duzymi predkosciami i nie czuc zeby zbytnio sie przechylala nie moge sobie niestety obecnie zbyt duzo poswirowac bo opony kiepskie,nie wytrzymuja napiecia i strasznie kwicza ;)amortyzatory ladnie wylapuja najmniejsze nierownosci ale moim zdaniem nie odbija sie to na komforcie jazdy jezdzilem wczesniej alfa 155 na sportowym zawieszeniu (sprezyny)obecnie brakuje jej silnika bo posluzyla jako dawca i powiem wam ze obecna na seryjnych sprezynach radzi sobie lepiej Duzo Lepiej i komfort jazdy jest tez duzo wyzszy takze zastanowilbym sie czy warto zmieniac na sportowe springi bo do codziennej jazdy wystarczy a po obnizeniu zawieszenia napewno komfort na naszych cudnych drogach sie pogorszy

Cholernie drogie ?
5 lub więcej lat temu placilem p 600 pln za sztukę na przód, więc cenę trzymają taką samą cały czas.
Jedna ważna uwaga którą można by było zweryfikować.
Bilstein'y słynne są z tego że są fabrycznie przystosowane do regeneracji, wykonuje to o ile dobrze pamiętam Zerkopol.
problem w tym ze w 155 przednie amory nie sa regenerowalne, o czym przekonałem się osobiscie i musiałem zanabyc drugi komplet
natomiast regeneracja tylnych jakies 3 lata temu kosztowała 150pln sztuka, czyli połowę ceny nowego amora.

jezdziło się natomiast na nich świetnie :)

Cholernie drogie ?
5 lub więcej lat temu placilem p 600 pln za sztukę na przód, więc cenę trzymają taką samą cały czas.
Jedna ważna uwaga którą można by było zweryfikować.
Bilstein'y słynne są z tego że są fabrycznie przystosowane do regeneracji, wykonuje to o ile dobrze pamiętam Zerkopol.
problem w tym ze w 155 przednie amory nie sa regenerowalne, o czym przekonałem się osobiscie i musiałem zanabyc drugi komplet
natomiast regeneracja tylnych jakies 3 lata temu kosztowała 150pln sztuka, czyli połowę ceny nowego amora.

jezdziło się natomiast na nich świetnie :)
a kolega jakie ma springi w swojej Q4( widzialem na blogu marka Piekna) lub jakie poleca bo z tego co wiem miales wczesniej kilka 155

Amortyzatory
Powrót