• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Sprężyny

jesus

Nowy
Auto
MiTo 155TB
Cześć,
pytanko: czy już wymienialiście sprężyny w waszych MiTo?
U mnie niestety trzeba wymienić - oprócz sprężyn z AR na rynku są również m.in sachs i lesjofors ale z dostępnością jest kiepsko. Praktycznie pozostały tylko sprężyny obniżające np. o 30mm - w UK jest to częsta praktyka, że stosują właśnie obniżenie o 30mm - jedni sobie chwalą, drudzy niekoniecznie

Pytanie do osób które już wymieniły - czy ktoś z Was ma zamontowane sprężyny obniżające w MiTo - jak to się sprawdza na naszych drogach w tym aucie? Czy często pojawia się "haczenie", "tarcie" na krawężnikach, podjazdach? Jak z progami zwalniającymi?

Cześć.
Które i dlaczego sprężyny wymagają wymiany i przy jakim przebiegu?

Cześć.
Które i dlaczego sprężyny wymagają wymiany i przy jakim przebiegu?

Front przy mniej jak 60kkm... jedna z nich pękła, fakt była dziura niezła - amortyzatory ok

Ostatnia edycja:
Panowie nikt z Was nie stosował obniżających sprężyn w MiTo?

Ciekawe, u mnie też pękła..prawa - jakaś wada materiałowa bo łożysko ideał. Na zamiennik poszedł jednak lesjofors.

Ciekawe, u mnie też pękła..prawa - jakaś wada materiałowa bo łożysko ideał. Na zamiennik poszedł jednak lesjofors.

Czyli od strony pasażera? No to faktycznie ciekawe :) Można wiedzieć gdzie dostałeś sprężynę - bo szukam ale nie mogę znaleźć - rozumiem, że wymieniłeś obie na przodzie?

Ja zamówiłem Eibachy, w pon powinny mi dojść. U mnie pękła przednia prawa sprężyna przy przebiegu ok. 70kkm.

Tak - pasażera. Wymieniałem jedną, ale sprawdzałem odległości i było ok - inaczej poszłyby dwie. Załatwiane przez zaprzyjaźniony sklep motoryzacyjny. 2 w Polsce ponoć były ;)

Tak - pasażera. Wymieniałem jedną, ale sprawdzałem odległości i było ok - inaczej poszłyby dwie. Załatwiane przez zaprzyjaźniony sklep motoryzacyjny. 2 w Polsce ponoć były ;)

No właśnie były 2... zamówiłem obie a tu zonk bo "ktoś" mnie uprzedził i kupił 1...

Ja zamontowałem wczoraj Eibachy -30 jest dość twardo, ale pożyjemy i zobaczymy. Jak coś to mam do zbycia zdjęte używki.

Heh miałem kiedyś 145 na fabrycznym sportowym zawieszeniu, bodajże 13cm prześwitu było, w ciągu 10 lat 4 miski olejowe wymieniałem...więc mnie nie namówicie na obniżenie Mietki :)

Witam, ja od dwóch miesięcy śmigam na eibachach pro kit -30 o niebo lepsze prowadzenie, na łukach spokojnie 120km/h :) mogę sprzedać oryginały przejechane 38000km.

Amortyzatory
Powrót