[GTV Spider] sprężyny Obniżajace gtv/spider

Z tego co widzę w katalogach Jamex są dwa rodzaje sprężyn ale chyba coś jest powalone, bo 2.0 i 3.0 z racji innego obciążenia osi nie może być razem. Tak samo GTV i Spider mają inny rozkład mas, więc zastosowanie tych sprężyn to będzie loteria...
GTV 2.0 V6 5.95- 50/25mm 120113
GTV / Spider 2.0 16V,3.0 V6 5.95- 40/25mm 120113S
Które kupiłeś?
https://allegro.pl/oferta/sprezyny-...7854?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Według ogłoszenia obniżenie 45/30mm . Wysłalem im VIN a wczesniej pytałem o ten dziwny podział i podpisali mi że tak katalog podaje. Kolega wczesniej wklejał GTV na Jamexie i fajnie siadła. Co do rozkładu masy GTV vs Spider to z tego co się orientuje to jest podobnie. Podobna masa własna i rozkład masy na osie . Zobaczymy :)

Ostatnia edycja:
Witam, a czy ma ktos doswiadczenie z Eibachem polaczanym z 17" telefonami? Wszystko ladnie siedzi i nic nie ociera?
Na wiosne planuje zamontowac telefony i prawdopodobnie tez wymienie amortyzatory, poki jeszcze da sie sensownie kupic (u mnie sa ciagle fabryczne i o dziwo nadal sprawne) - przy okazji delikatne obnizenie sprezynami Eibacha moglbym rozwazyc.
Masz na początku tematu GTV na Eibachu i obniżenie dla mnie niewidoczne. Co się dziwić, obniżenie 20mm od nowej serii. Jak ktoś ma zmęczone sprężyny seryjne to po założeniu Eibacha oprócz twardości zwiększonej obniżenia nie zauwazysz. Taki sam problem miałem w 159 . Po założeniu sprężyn -40mm Noviteca usiadlo ok 20mm względem przelatanych sprężyn.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Dzieki, nie zaueazylem.
Mi nie zalezy na glebie, a kazda poprawa wlasciwosci jezdnych mile widziana. Jak wpadnie mi w rece jakas okazja, to pewnie zamowie :) Zima dluga, moze sie cos upoluje.

Witam ponownie . Odradzam omijac szerokim łukiem sklep motoryzacyjny - Racingstreet.pl . Jest to kolejna "firma" w garażu przydomowym ,która handluje asortymentem ,którego nie ma na stanie. Domyslacie się ,że chodzi o sprężyny do Spidera. Zaznaczam , że w ogłoszeniu z Allegro nie było wzmianki typu " zadzwoń przed klikniecięm Kup Teraz celem sprawdzenia dostępności ". Niedawno podobną sytuacje miałem zamawiając olej Millersa do Qtronica w 159. Tu czas wysyłki miał być do 4dni roboczych. Po tygodniu zadzwonilem , Pani przeprosiła i stwierdziła ,że paczka do nich idzie od producenta. Dziś po 2 tygodniach dostaje telefon ,że sprężyny tylne nie są dostępne i nie wiadomo kiedy będą. Poleci kolejny negatyw. Takie firmy to ja mogę mieć trzy i zamawiać z dostawą do klienta.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Również zastanawiałem się nad Jamexami, ale ostatecznie wybór padł na AP i nie żałuję. Zawieszenie jest dokładnie na takiej wysokości jaką chciałem osiągnąć. Mam tylko problem z kubkami tylnych sprężyn bo są nabite błotem, pordzewiałe i wgniotły się do środka, przez co odboje nie spełniają swojej funkcji. Wolałbym je wymienić, ale w żadnym sklepie w Polsce ich nie znalazłem. Za granicą 50 EUR/szt + wysyłka, niewiele mniej niż kpl. sprężyn... Ktoś może ma namiary na jakieś używki w dobrym stanie lub nówki 60615402 w rozsądnej cenie?

Również zastanawiałem się nad Jamexami, ale ostatecznie wybór padł na AP i nie żałuję. Zawieszenie jest dokładnie na takiej wysokości jaką chciałem osiągnąć. Mam tylko problem z kubkami tylnych sprężyn bo są nabite błotem, pordzewiałe i wgniotły się do środka, przez co odboje nie spełniają swojej funkcji. Wolałbym je wymienić, ale w żadnym sklepie w Polsce ich nie znalazłem. Za granicą 50 EUR/szt + wysyłka, niewiele mniej niż kpl. sprężyn... Ktoś może ma namiary na jakieś używki w dobrym stanie lub nówki 60615402 w rozsądnej cenie?
Możesz wkleić foto?

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

czy może ktoś wkleić fotki 916 na sprężynach Vogtland-a, ciekawy też jestem jak wypada porównanie komfortu jazdy z Eibachem?

Amortyzatory
Powrót