• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Sprawdzenie hodometru

manli

Nowy
Auto
166 2,4 jtd 136 KM 2000r
witam ponownie , w programie Fiatecuscan podawane sa 2 wartosci hodometr jak na ich podstawie obliczyc prawdziwy przebieg auta , kiedys czytalem na forum na ten temat ze to jakos sie oblicza jak to ktos kiedys napisał ,ale teraz nie moge tego znalesc jak jest potrzeba, podpowiedzcie cos :D

niewiele mi ten wątek pomógł,nic na temat ,tylko przypuszczenia Fiatecuscan odczytuje dwa hodometer a nikt na ten temat nawet nie wspomnial ja ten temat juz przegladalem zanim zdecydowalem sie napisac nowy temat !!

Mi druga wartość hodometru pokrywa się z wartością na desce.

+/-4% i tak z grubsza jest. Sprawdzone na kilkunastu egzemplarzach. Jak moja "statystyka" urośnie, to ją wkleję.

W 166 Odometer w FES pokazuje mi 77 962,9km, a na liczniku jest ok. 330kkm. :)
Co Wy na to? :)

Tylką jedną JTD w Zabrzu spotykam - taką ciemną typu "grigio platino", czy Blu ontario".
No jeszcze tę w fasadzie Banku Spółdzielczego, ale ona jest identyczna z moją i nawet kierownik taki sam :D

A bo ojciec nią pomyka, sam jeżdżę zielonym Cougarem. :>
Tamta to czarna 166 przed liftem na oryginalnych alufelgach 17, choć teraz oryginalne będą zamienione na inne, ale rozmiar bez zmian.
Dodatkowo auto ma jasną skórę+drewno, ciemne szyby, nie ma znaczków na klapie, i dystanse na kołach dzięki czemu fajnie "szeroko" stoi.;)

Ostatnia edycja:
cały czas podajecie jedno wskazanie hodometru + przebieg na desce , FES podaje wam jedno ? bo ja mam 2 opcje hodometru w FES jesli juz podajecie to oba wskazania zeby mógł kazdy porównac z swoim jesli chodzi o rozbieznosc, pierwszego i drugiego. aha i piszcze na temat kącik zapoznawczy jest w innym dziale !

Ostatnia edycja:
cały czas podajecie jedno wskazanie hodometru + przebieg na desce , FES podaje wam jedno ? bo ja mam 2 opcje hodometru w FES jesli juz podajecie to oba wskazania zeby mógł kazdy porównac z swoim jesli chodzi o rozbieznosc, pierwszego i drugiego. aha i piszcze na temat kącik zapoznawczy jest w innym dziale !

Gdzie masz te dwa wskazania w FES?
Zrób screena z tym i pokaż - u mnie jest jedno.

---------- Post dodany o godzinie 01:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:23 ----------

Bo w tym przypadku oznacza to 779tyś km :D:D:D

To odpada.;)

ja mam dwa Hodometry i zawsze mialem dwa wskazania, obojetnie króra wersja FES bym sie podłaczył. na desce mam jeszcze inne wskazanie, wiec który przebieg to prawdziwy przebieg auta.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Odometr(2) ponoć jest to wartość licznika w momencie przeprogramowania ECU. Tak twierdzi autor FESa. Chyba, że coś źle zrozumiałem po angielsku. Rośnie w ogóle ta druga wartość?

Ostatnia edycja:
ja mam dwa Hodometry zawsze mialem dwa wskazania obojetnie króra wersja FES bym sie podłaczył, a na desce mam jeszcze inne wskazanie wiec który przebieg to prawdziwy przebieg auta.

Twoja pierwsza wartość jest podobna do mojej z FES, a druga do realnego przebiegu. :)

To i ja się podłącze pod temacik :)
u mnie na budziku jest 140 tysi i przebieg wg ASO oryginalny, a Hodometr pokazuje 244 tysie. Jak to ma się do siebie?

Amortyzatory
Powrót