• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Sprawdź reflektor - uwaga komputer mówi

kosmo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9JTDM 120KM 2008
Cześć i czołem, mam taką sprawę dla reportera. Spaliła mi się żarówka, więc kupiłem 2 nowe 2 TESCO(!!) i wymieniłem spaloną. Nowa świeciła jaśniej, więc wymieniłem też drugą. Odpalam automobil i co się okazuje, komputier mówi mi, że lampa jest zła. To idę sprawdzić i mi pozycyjne nie działa od tej strony co była spalona. Co jest grane? A tak poważnie, to jestem skołowany, bo jak słowo daję nic nie dotknąłem prócz lampy mijania... proszę pomóżcie, ludzie, na litość Boską :)

A wymieniłeś tą spaloną żarówkę od pozycyjnych?

Komputer pokazywał Ci od początku, że nie działa światło pozycyjne. Które ty żarówki wymieniałeś?

Komputer nie pokazuje spalonych zarówek mijania więc zapewne powinieneś był wymienić pozycyjną;-)

O przepraszam, nie napisałem, że wymieniłem żarówki od świateł mijania... po czym przestało działać pozycyjne :)

Bo to pozycyjna wygenerowała błąd.

Napisane z komóreczki!

No tak tak, pozycyjna, tylko z jakiej racji przestała świecić, na czym polega ten czujnik i jak to naprawić? :(

U mnie tez ostatnio zjarała sie pozycyja z przodu. Wywala komunikat na wyswietlaczu razem z namalowana 159 i tak mi sie to podoba ze nie wymieniam narazie.. :)

Żarówka postojowa Ci się spaliła bo akurat przyszedł na nią czas... Nie rozbijajmy tego na atomy:)
Wymieniasz ją i błąd znika. Nic innego nie trzeba naprawiać.

No dobra, dzięki za pomoc :) Po prostu zdziwiło mnie, że komputer miał w nosie niedziałające światło mijania, a pozycyjne mu przeszkadza.

Przeczytał byś instrukcję to byś wiedział :p

Napisane z komóreczki!

Biorąc to na logikę swiatla mijania powinieneś zauważyć ze nie świecą...

U mnie ostatnio pojawił sie taki problem, (alfa kupiona 2tyg temu) komunikat na wyświetlaczu że padło światło. I rzeczywiście postojówka przednia lewa padła. Po czym odpalilem auto, i nagle pokazało mi że sie nie świeci mi żarówka od podświetlenia tablicy rej z tyłu, i rzeczywiście nie działa, choć dzień wcześniej było ok. I tak ciągle komunikaty na zmiane ale najlepsze jest to że na następny dzień postojowa jak i tylnia żarówka świeciły, a komunikat cały czas się wyświetla co jakiś czas.

Och panie wszystko przed Tobą, módl się żeby tylko takie problemy Cię dręczyły. :D Żart oczywiście, 159 jest świetnym autem i naprawdę mało awaryjnym. Masz zasmarowane, brudne lub po rozginane styki w kostkach powyższych żarówek. Kup sobie wszystkie nowe i uczciwej firmy, otwórz piwo, papier ścierny byle bardzo drobny do czyszczenia styków w drugiej ręce. Jakiś kontakt spray też się przyda. Czyścisz i jedziesz śmiało ku lepszej przyszłości i zazdrości sąsiada.

U mnie ostatnio pojawił sie taki problem, (alfa kupiona 2tyg temu) komunikat na wyświetlaczu że padło światło. I rzeczywiście postojówka przednia lewa padła. Po czym odpalilem auto, i nagle pokazało mi że sie nie świeci mi żarówka od podświetlenia tablicy rej z tyłu, i rzeczywiście nie działa, choć dzień wcześniej było ok. I tak ciągle komunikaty na zmiane ale najlepsze jest to że na następny dzień postojowa jak i tylnia żarówka świeciły, a komunikat cały czas się wyświetla co jakiś czas.
Spoko teraz następny będzie o wymianie auta :-)

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

W takim przypadku wystarczy podpiąć pod kompa i błędy skasować:P Przerabiałem to.

Spoko teraz następny będzie o wymianie auta :-)=

Oo nie. Takiej opcji nie przewiduje. Alfa jest zbyt piękna i za bardzo mnie przemawia by pozbywać się jej przez byle jakie błahostki :D

Skasuje błędy i jeśli to nie pomoże, zastosuje się do porady kolegi Moyset i wstawie Belle do garażu, otworze piwko i zaczne sie bawić z papierkiem i żarówkami.
Dzięki i pozdro ;)

Amortyzatory
Powrót