Spoty lokalne rejonów Wałbrzych - Świdnica - Bielawa

holipka nie wiem czy dam rade do was dołączyć ale obiecuję, że się postaram

jedno co pewne - bez opon zimowych się nie obejdzie!!

ja chcąc nie chcąc muszę obstawiać, że jednak prognoza się sprawdzi i obejdzie się jeszcze bez zimówek :( najbliższą okazję zmiany kół będę miał dopiero 21/22 listopad ;/ Chyba, że aura rzeczywiście zarzuci niespodzianką to w ostateczności pojadę ekstra zmienić koła...

To jak człowieki z Wrocławia i okolic? od 10.30 zbieramy się pod IKEA a o 11 wyjeżdżamy? Godzina chyba wystarczy by na 12 być w Świdnicy?

To jak człowieki z Wrocławia i okolic? od 10.30 zbieramy się pod IKEA a o 11 wyjeżdżamy? Godzina chyba wystarczy by na 12 być w Świdnicy?

dokładnie tak jak piszesz :) zbieramy sie tak jak było napisane :) pewnie po 10tej juz ktoś sie pojawi pod IKEA :) (np. ja :D)
pozdrawiam i do zobaczyska :)

Witam

Przejechaliśmy się dziś z kolegami fragmentem trasy i na prawdę zapowiada się obiecująco. Drogi są ciasne, kręte lecz niestety fragmentami dość dziurawe. Dlatego też zrezygnujemy chyba z objazdu Lubachowa wkoło jeziora bo tamtejsza droga to praktycznie dziura na dziurze. Kierowca nie jest w stanie podziwiać widoków bo zmuszony jest do ciągłej jazdy slalomem :D Objedziemy jezioro od drugiej strony, długość trasy na tym nie ucierpi.
Co do warunków pogodowych to na dzień dzisiejszy śniegu nie było ale wiadomo jak to jest w górach, pogoda zmienia się w mgnieniu oka. Na szczytach przełęczy na pewno będzie chłodno, w granicach zera. Na pewno wilgotno jest tam bardzo.
Co do miejsca postojowego to znaleźliśmy świetny zajazd z olbrzymim parkingiem gdzie wszyscy pomieścimy się bez problemu. Niestety część restauracyjna tego zajazdu była dziś zamknięta. Będziemy się kontaktować z nimi w sprawie środy. Jak zapowiemy się taką dużą zorganizowaną grupą to nawet jeśli normalnie w święto jest tam nieczynne to dla nas powinni zrobić wyjątek :D Zdjęcia z tego miejsca poniżej. Także będzie co zjeść i gdzie się napoić.
Prośba do tych wszystkich, którzy są już na liście a jednak nie są pewni czy przyjadą - potrzebujemy tak do wtorku wieczora deklaracji na 100% żeby potem nie czekać specjalnie na kogoś kto jednak nie przyjedzie. Także jeśli ktoś z listy rezygnuje to proszę o informacje. Cała reszta rozumiem że będzie i oni nie muszą się drugi raz potwierdzać :) Tak pewnie do 12.30 będziemy w Świdnicy a potem ruszamy.
Zostawiam do siebie numer kontaktowy na wszelki wypadek - 792916022

pozdro i do środy. i odprawiamy modły za dobrą pogodę :D

41181274.jpg

37473753.jpg

Nawet sarenka się pytała czy wpadniemy :D

21073091.jpg

Ostatnia edycja:
wygląda to rzeczywiście bardzo interesująco :)
już nie moge sie doczekać wyjazdu zwłaszcza, że całkiem spora ekipa sie zebrała :)

Nie mogę opuścić takiego spotkania. :) Dla mnie też byłoby lepiej gdyby była pogoda i warunki takie jak na zdjęciach. Jakoś nie chce mi się zakładać zimówek przynajmniej narazie. :)

Na wszelki wypadek zostawiam też numer do siebie - 505655850:)

A co do miejsca ze zdjęć w którym byliśmy czyli centrum rekreacyjno - konferencyjne HARENDA, to jeśli ktoś chce się zapoznać ze szczegółami to zapraszam na stronę www.harenda.biz.pl

Jeśli chodzi o pogodę, to na 11 listopada na dzień dzisiejszy dla rejonu spotu zapowiadają od 4 do 6 stopni i bez deszczu:)

Widoki wzdłuż trasy są naprawdę niesamowite. Czuć klimat typowo górskich wioseczek. Nie mogę się już doczekać 11 listopada:)

Ostatnia edycja:
Chciałem wszystkich poinformować, że zapowiedź spotu jest w najnowszym Auto Świecie:) Planujemy aby w kolejnym numerze pojawiła się relacja ze spotu:)

Dostałem dziś odpowiedź z tego zajazdu Harenda. Czekają na nas tam w środę ale chyba trochę za bardzo się przejęli bo pytają jakie mamy plany posiłkowe :D ..a ja wiem jakie mamy plany?? :D
Pisałem do wszystkich z listy i nie tylko na PW prośbą o 100% potwierdzenie swojej obecności i zaznaczam to na liście.
Będzie też mała modyfikacja obecnej mapy - update pojawi się wieczorkiem.

Chetnie bym wpadł na spocik tylko zastanawiam sie czy jest sens na letnich oponach?? śnieg spadnie i lipa bedzie 20km/h :) (zimówek brak)

Jedzie ktoś na letnich oponach??
Jedzie ktoś z Opola??

Ja jadę na letnich :( ryzyk-fizyk najwyżej będe się kulał na końcu :)

Na letnich na pewno dasz rade również pojechać! Teraz tam praktycznie w ogóle śniegu nie ma. Ja nie raz przy mrozach -10 i kupie śniegu wjeżdżałem na letnich niskoprofilowych z bardzo małym bieżnikiem na obydwie przełęcze! A jeżeli ktoś stanie to na pewno pomożemy i pojedziemy wszyscy razem! :)

Chetnie bym wpadł na spocik tylko zastanawiam sie czy jest sens na letnich oponach?? śnieg spadnie i lipa bedzie 20km/h :) (zimówek brak)

Jedzie ktoś na letnich oponach??
Jedzie ktoś z Opola??

Ja się wybieram na letnich kolego! Młode koźlak już złożony w ofierze bogom wody i innych klimatycznych ustrojstw :D W śr ma być 5-6-7 stopni także chillout :D Damy radę!

Do zobaczenia w środę. Też jadę na letnich :)

chłopaki nie jest źle w górach, na letnich dacie radę :D

PS
nowa mapka będzie, dojdzie fajny odcinek walim - rzeczka i modliszów - zagórze :)

Amortyzatory
Powrót