[GTV Spider] Spider Raidera

Raider

Nowy
Auto
.
Witam
Nadszedł czas by można było założyć wątek dla mego Spiderka, a mianowicie autko dopieszczone ale brak mu poczciwego serduszka, ze względu na to, że znalezienie zadbanego modelu 3.0 w dobrej kwocie jest nie lada wyczynem postanowiłem wymienić silnik (albo i pół samochodu co za tym idzie), wiec od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem GTV 3.0 24v. Jeśli nie pojawią się krytyczne przeciwskazania dla takiej wymiany to resztę planu już znacie i życzcie mi powodzenia.
Pozdrawiam
Łukasz

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• 20150530_140649.jpg
    20150530_140649.jpg
    150.6 KB · Wyświetleń: 460
  • 20150530_120839.jpg
    20150530_120839.jpg
    147.5 KB · Wyświetleń: 462
  • 20150530_121744.jpg
    20150530_121744.jpg
    118 KB · Wyświetleń: 457
  • 20150530_121736.jpg
    20150530_121736.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 457
  • 20150530_144615.jpg
    20150530_144615.jpg
    154.3 KB · Wyświetleń: 461
Ciekawa operacja cię czeka...:) jeśli 3,0 jest w dobrym mechanicznym stanie to nie powinno być problemów. Ts-a przekładasz do bordowej ?czy bordowa będzie na części ? jak by co daj znać ze dwie rzeczy bym potrzebował.
Powodzenia w przeszczepie....

Ts jest po wymianie rozrządu, świec, panewek - profilaktycznie przed wyprawą przez poprzedniego właściciela do Monte Carlo, tak więc trafi do bordowej i pójdzie do odsprzedaży w całości bo samochód też ładny poza jednym lakierowanym bokiem w oryginale, tylko fotele przydałoby się zmienić na czarne z bananowych.

Zyczę powodzenia i przyjemnosci z jazdy:)ja nawet z 2.0 TS w takim stanie chcialbym miec:)
Pozdrawiam

To ten z jakimś śmiesznym przebiegiem rzędu 90 tysi?

Ts jest po wymianie rozrządu, świec, panewek - profilaktycznie przed wyprawą przez poprzedniego właściciela do Monte Carlo, tak więc trafi do bordowej i pójdzie do odsprzedaży w całości bo samochód też ładny poza jednym lakierowanym bokiem w oryginale, tylko fotele przydałoby się zmienić na czarne z bananowych.

Jeżeli ta bordowa 3,0 jest tą samą która niedawno wisiała chyba na alledrogo to faktycznie fotele były w niej w kiepskim stanie,poza tym średnio ten banan do bordo pasuje .Niedawno zmieniłem u siebie na poliftowe banany tylko z czarnym autem lepiej to wygląda myślę,mam na sprzedasz przedliftowe czarne jak by cię interesowały ori. z rocznika 97.
http://www.forum.alfaholicy.org/sprzedam_czesci/129316-sprzedam_komlet_foteli_do_gtv.html

No nareszcie :)
Czyli wracając do rozmowy z Gliwic, zdecydowałeś się na SWAP.
Oj będzie się działo :)
Trzymam kciuki!
- Rafał

A nie lepiej po prostu sprzedać 2.0 i pieniądze włożyć w doprowadzenie 3.0 do ideału?
Swap wchłonie masę pieniędzy i jeszcze będziesz miał 2 auta po poważnym grzebaniu. Jeśli mogę wiedzieć - co Cię skłania ku takiej opcji?

No nareszcie
Czyli wracając do rozmowy z Gliwic, zdecydowałeś się na SWAP.
Oj będzie się działo
Trzymam kciuki!
- Rafał
Dokładnie nie dawało mi to spokoju, więc będzie się działo :)
A nie lepiej po prostu sprzedać 2.0 i pieniądze włożyć w doprowadzenie 3.0 do ideału??
Ale plan jest taki że to ma być 3.0 w pace spidera
Swap wchłonie masę pieniędzy i jeszcze będziesz miał 2 auta po poważnym grzebaniu.
Ja widze to inaczej będzie to okazja to zupełnego dopieszczenia lakierowanie podłużnic i komory co i tak kiedyś musiałbym zrobić, śrubki śrubeczki w ocynk, uchwyty w proszek. A na GTV mam już potencjalnego kupca bo chce taki samochód i zna silnik.
Jeśli mogę wiedzieć - co Cię skłania ku takiej opcji?
Odpowiedź jest prosta chęć posiadania.

Ze względu na brak czasu to praktycznie tylko w weekendy mogę poświęcić czas na garażowe przyjemności, tak czy inaczej pomalutku zaczynam pierwszy spider w mojej "stajni" :)

Załączniki

• DSC01610.JPG
    DSC01610.JPG
    83 KB · Wyświetleń: 193
Ostatnią edycję dokonał moderator:
No to trzymam kciuki. Plan dość wariacki, ale co tam :cool:

ps. chcę to zobaczyć, wrzucaj relację

Temat niestety stanął w miejscu jest problem z klimatyzacją pomiędzy przed a po liftowym bez rzeźby tego nie pogodzi wiec na dzień dzisiejszy odpuszczam Gtv poszedł pod młotek http://allegro.pl/alfa-romeo-gtv-3-0-24v-220km-i5557766557.html . A mi pozostaje szukać nowego dawcy musi być poliftowy.
Spider jest w trakcie uszczelnię 2,0 polakieruje komorę silnika żeby była cacy i czekam.
174297-spider_raidera-dsc01643.jpg

Jedno mogę podsumować jeśli już raz pojeździ się taką V to virus zostaje jak z alfa.
Pozdrawiam

Załączniki

• DSC01643 forum.jpg
    DSC01643 forum.jpg
    82.4 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC01643.jpg
    DSC01643.jpg
    80.3 KB · Wyświetleń: 143
Ostatnia edycja:
Dzisiaj w końcu coś podziałałem, jak nie wypaliło z V to mniejsze chęci tym bardziej, że Spider najprawdopodobniej pójdzie pod młotek, pozostaje liczyć, że może uda się sprzedać gdzieś w okolicy żeby czasem oko pocieszyć.

183111-spider_raidera-20151111_134436.jpg

Załączniki

• 20151111_134436.jpg
    20151111_134436.jpg
    75.3 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Dzisiaj edytuje tekst miało być, że odpuszczam i daje sobie na luz jednak nie kupiłem dawce i bardzo małymi kroczkami do przodu, na wakacjach miejscowe piaskowanie podwozia, komory silnika i lakierowanie podkład wytrawiający itd. Fotki w kolejnym bo w edycji nie można dodać.

Ostatnia edycja:
Kolego, problem to dopiero możesz mieć jak ci się ten wózek z nadwoziem wrąbie do kanału. Będziesz musiał jakiś dźwig czy ładowareczkę wołać.

Kolego, problem to dopiero możesz mieć jak ci się ten wózek z nadwoziem wrąbie do kanału. Będziesz musiał jakiś dźwig czy ładowareczkę wołać.
Spokojnie wózek daje rade jeśli trzeba będzie odpukać ... to i wyciągarka się znajdzie :)

A to efekt długiego weekendu
20161112_195720.jpg20161112_195729.jpg20161113_174824.jpg
Przed wyjęciem pomiar kompresji 12 bar na zimnym silniku to super wynik. Teraz wizyta u mechanika na ogarnięcie rozrządu itp.
Pozdrawiam... to było przyjemne dwa dni spędzone z moim 9 letnim pomocnikiem, który od małego jest zaszczepiany właściwą marką.

Raider może chcesz się pozbyć 17'ek telefonów z dawcy? Chętnie bym kupił ;)
Poza tym gratuluje zapału i podjęcia takiego jakby nie było ciężkiego tematu ;)

Raider może chcesz się pozbyć 17'ek telefonów z dawcy? Chętnie bym kupił ;)

Na dzień dzisiejszy jeszcze mi się przydają, będą na sprzedaż chyba dopiero w przyszłym roku.

Poza tym gratuluje zapału i podjęcia takiego jakby nie było ciężkiego tematu ;)

Po rozebraniu drugiego egzemplarza :D oswajam się i temat jest coraz łatwiejszy. Mam nadzieje że kiedyś poskładam:D

Co sądzicie o gwincie LOWTEC? To jedyne które znalazłem w przystępnej cenie do tego modelu.
b0818a884226add79a5e8f9aafc4.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót