Spider 3.0 V6 Lusso

[MENTION=25591]kar78[/MENTION] co robiłeś z konsolą centralną oraz tunelem?
Jest polakierowany, czy oklejony? Wygląda to ciekawie.
Przy okazji jeśli możesz to napisz czy to trudna sprawa zdemontować te elementy.
Pozdrawiam.
- Rafał

[MENTION=25591]kar78[/MENTION] co robiłeś z konsolą centralną oraz tunelem?
Jest polakierowany, czy oklejony? Wygląda to ciekawie.
Przy okazji jeśli możesz to napisz czy to trudna sprawa zdemontować te elementy.
Pozdrawiam.
- Rafał

Konsola i tunel pomalowana w kolor identyczny jak cale auto. Demontaz prosty. Wyjac trzeba srodkowy nawiew, tam sa srubki, pod popieliczka, chyba pod pokretłami od ogrzewania,zdemontowac boczne oslony tunelu srodkowego, prosta i przyjemna robota

Dzięki wielkie :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Podczas zimowego postoju zdecydowałem sie na wyregulowanie luzów zaworowych, udało sie skompletować oryginalne uszczelki pokryw zaworowych, nowe uszczelki tuneli świec (stare juz były strasznie stwardniałe), uszczelki baranów, przy okazji na pokład wpadł nowy pasek rozrządu (stary miał juz 4 lata i 1500km przebiegu :).Po regulacji nie ten sam silnik ,pracuje cichutko, nie ma tak głośnego klepania, wiadomo, że jakieś tam jest bo taka charakterystyke ma Busso 12v. Czekamy na wiosne

Jaki masz przebieg i gdzie udało Ci się pokupić wszystko co trzeba do regulacji?
Pozdrawiam.
Rafał

Potrzebne elementy częściowo dostalem w ASO, reszta internet. Przebieg mam jakies 2,5tys km po kapitalnym remoncie silnika :), myślę, że wszystko sie już dotarło i ułożyło, dlatego decyzja o sprawdzeniu i regulacji luzów.

Udało sie zamontowac dziś nowe głośniki Hertz Ev 130 + dystanse. Efekt bez porównania do poprzednich głosników 5x7 Hifonics. Jestem zadowolony :)

483.jpg

Ale docelowo dasz jakieś maskownice?
Jak to gra? Czysto jest? Jak z basem?

Jasne, że oryginalna maskownica bedzie zamontowana :) to tylko do fotki. Drzwi mam wygłuszone, za tylnymi fotelami subwoofer w fabrycznym miejscu, głośniki jak i sub napędzane są wzmacniaczem. Efekt przyzwoity, bass miły dla ucha, dźwięk czysty , wyraźny.

Dzięki za opinię. Głośniczki w przyzwoitej cenie, więc dobrze wiedzieć :)
Wzmak też swoje daje :)

Łapiemy ostatnie promienia słoneczka w tym roku :)

79.jpg

Amortyzatory
Powrót