• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Spężyny tylne 156

Auto
Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle
Siemka.

Możecie polecić sprężyny tylne, które podniosą mi tył? Koła mam lekko rozlazłe a i jeszcze dźwigam w bagażniku LPi 60L

Wdzięczny będę za linki.

Artur

Jeżeli masz sedana to sam miałem duży problem z niskim tyłem wymieniałam sprężyny 2 razy i za każdym razem było to samo dopiero wsadziłem oryginalne sprężyny ze sportwagona i to poskutkowało jeżeli chcesz mogę podesłać zdjęcia jaka jest różnica w wysokości

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź Dawid. Będę wdzięczny za fotki.

było coś takiego :

8.jpg

teraz jest tak niestety nie mam zdjęć całego samochodu na tych sprężynach ale jest nie porównywalna różnica w twardości

a1.jpg

a2.jpg

Załączniki

• IMG_0382.jpg
    IMG_0382.jpg
    68.9 KB · Wyświetleń: 20
  • IMG_0384.jpg
    IMG_0384.jpg
    70.5 KB · Wyświetleń: 15
Ostatnia edycja:
Dziękuję. A mógłbyś podać mi link na allegro jak wyglądają te sprężyny? Lub foty z google grafika? Ponieważ nie wiem jaka jest różnica w tych sprężynach wizualna.

Dziękuję. A mógłbyś podać mi link na allegro jak wyglądają te sprężyny? Lub foty z google grafika? Ponieważ nie wiem jaka jest różnica w tych sprężynach wizualna.

sportwagon ma 1 zwój więcej odradzam ci kupowania tanich zamienników z allego ja się pokusiłem i zostały wywalone w tym samym dniu co założyłem
później za 60 zł kupiłem komplet używanych w idealnym stanie oryginałów i jeżdżę już tak prawie rok i nie zdarzyło mi się żeby tył mi dobił czy coś w tym stylu nawet z 4 osobami i przyczepa kempingowa wiec jak najbardziej polecam

sportwagon : http://allegro.pl/alfa-romeo-156-kombi-sprezyna-tyl-tylna-i6680676569.html
sedan : http://allegro.pl/sprezyna-tyl-tylna-alfa-romeo-156-1-8-ts-sedan-i5034952181.html

Ostatnia edycja:
Dziękuję za pomoc i cenny czas ;-)

Te z linku Allegro SW będą dobre?

a siedmio zwojowe do SW też są?

Ostatnia edycja:
Wszędzie gdzie nie spojrzę oferują sprężyny obniżające -35 / -40!! Czy to Eibach czy ORI. Nosz kurwa czy nikt nie produkuje sprężyn podwyższających? Czy każdy producent myśli, że każdy użytkownik [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo chce szpecić swoją Alfe obniżając jej tył? Są różni ludzie różne gusta i o tym nie powinno się dyskutować. Najlepiej jeszcze jak opona będzie napierdalała o błotnik i nadkole!!

U nich na jednej rzeczy się sparzyłem, szukam po allegro i innych sklepach.

Dzięki Dawid221 za pomoc.

Po 8 dam Ci znać jakie mam w hurtowni do dostania i dam Ci znać na PW. Pozdrawiam.

Szukasz dobrych sprężyn czy tanich, jak te z linku "D&D" (Do Dupy).
Kup Kayabe albo Suplexy i będziesz miał temat z głowy. Sam już cztery lata śmigam SW na Suplexach i jest okej, nic nie siada i nie dobija.
Tylko że kosztują dwa razy tyle co springi DoDupy, no ale coś za coś.

Kolego kupuj Suplexy. Miałem ten sam problem w sedanie, kupiłem jakieś tanie GH czy jakoś tak i wywaliłem 2 dni później. Zmieniłem na Suplex i jest git :)

Powiedzcie mi proszę. Od jakich innych aut będą pasowały sprężyny aby maxymalnie podnieść tył. Czy ktoś z was robił takie czary?

Kolego co Ty kombinujesz? Chcesz zrobić croswagona albo lepiej? Kup dedykowane springi ewentualnie do sw jakiejś dobrej firmy jak piszą wyżej i będzie ok, takie czar mary z fedrami z innych aut to nie wiem bo nie stosowałem

Kombinuję aby jak najwyżej podnieść moją niunie.

Na alledrogo strach bo nie wiesz co kupisz. Kupisz niby od SW a nic się nie podniesie :/ Kupisz niby KAYABE a okaże się, że to jakaś podróba!

Na alledrogo strach bo nie wiesz co kupisz. Kupisz niby od SW a nic się nie podniesie :/ Kupisz niby KAYABE a okaże się, że to jakaś podróba!

Posiadam sprężyny od SW używki po moich Alfach :)

PS. z tą wysokością "jak najwyżej" trzeba uważać bo... gdy "tyłek" idzie do góry to micha (miska olejowa) idzie w dół i wtedy dopiero jest problem na progach zwalniających :)

A to nie ma już innych sklepów z częściami? tylko na alledrogo?

Amortyzatory
Powrót