Spełnione marzenie...

micorl

Użytkownik
Auto
147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0
Witam wszystkich!!!
Niektórzy z Was będą może mnie już kojarzyć bądź ze spotów w Katowicach lub z forum Alfa Club (a jeśli nie mnie to moją Bellę), ale nadszedł czas, aby oficjalnie zaprezentować się Alfaholikom.
Z perspektywy 3 miesięcy bycia w związku z Bellą mogę potwierdzić, że to, co napisałem już wcześniej tylko się potwierdziło...Posiadanie Alfy zawsze było moim marzeniem i w momencie jego spełnienia, życie stało się bardziej kolorowe, a sam samochód nie jest jakimś typowym, pospolitym wozidłem tylko filozofią, dającą mnóstwo przyjemności.
Jestem szczęśliwy, że mogę być członkiem tak zacnego grona miłośników marki i mam nadzieję, że rozpoczęta niedawno przygoda będzie jedną z tych najprzyjemniejszych:)
Co do Belli na zdjęciach widać pewne drobne zmiany w stosunku do stanu z dnia zakupu...Najbardziej cieszy mnie logo Alfaholików godnie zdobiące tylną klapę. Poza tym pomalowane zostały zaciski oraz zmienione zostało standardowe audio, ponieważ nie do końca spełniało moje "standardy".
Do zobaczenia na drodze!!!

Załączniki

• DSC06642.JPG
    DSC06642.JPG
    270.5 KB · Wyświetleń: 387
  • DSC06624.JPG
    DSC06624.JPG
    274.6 KB · Wyświetleń: 265
  • DSC06625.JPG
    DSC06625.JPG
    279.8 KB · Wyświetleń: 278
  • DSC06626.JPG
    DSC06626.JPG
    222.7 KB · Wyświetleń: 271
  • DSC06628.JPG
    DSC06628.JPG
    266.5 KB · Wyświetleń: 357
  • DSC06629.JPG
    DSC06629.JPG
    318.5 KB · Wyświetleń: 326
  • DSC06630.JPG
    DSC06630.JPG
    209 KB · Wyświetleń: 361
  • DSC06631.JPG
    DSC06631.JPG
    239.4 KB · Wyświetleń: 352
  • DSC06632.JPG
    DSC06632.JPG
    256.1 KB · Wyświetleń: 325
  • DSC06633.JPG
    DSC06633.JPG
    196.6 KB · Wyświetleń: 359
  • DSC06634.JPG
    DSC06634.JPG
    250.4 KB · Wyświetleń: 408
  • DSC06635.JPG
    DSC06635.JPG
    253.3 KB · Wyświetleń: 459
  • DSC06636.JPG
    DSC06636.JPG
    262.7 KB · Wyświetleń: 356
  • DSC06637.JPG
    DSC06637.JPG
    255 KB · Wyświetleń: 362
  • DSC06639.JPG
    DSC06639.JPG
    272.7 KB · Wyświetleń: 351
  • DSC06641.JPG
    DSC06641.JPG
    287.7 KB · Wyświetleń: 427
no ładna bestia, nawet bardzo. Fele super. Widać ze bardzo zadbana.

Jest śliczna!!! :)
Super skóra w środku.
Gratuluje ;)
Zdjęcia jak z katalogu ;)))

Pięknie utrzymana,
Zazdroszcze ci stanu pojazdu i tych przepieknych foteli wersjii TI,
Jednakowoż uważam moje felgi za zacniejsze:P fajnie natomiast czerwony zacisk się prezentuje, pomyślę nad tym. Poniżej fotka mojego felunku:
382384_2869476074933_217558315_n.jpg
Serdeczne pozdrowienia! Stromboli gray górą:)

Możemy sie umówić, że zarówno Twoje jak i moje to ta sama najwyższa liga;P
Swoją masz przyglebioną, czy mi się wydaje?Czerwony zacisk na pewno ładnie się będzie prezentował również w twoim przypadku. Dzięki podpowiedzi jednego z forumowiczów bardzo fajnie wygląda malowanie zacisku z napisem:)Osobiście uważam, że jest to znacznie ciekawsze niż samo malowanie...

- - - Updated - - -

ładna ładna... ale czemu parkujesz na zakazie ? :laugh::lol:

To specjalnie tak...Czerwony ładnie kontrastuje z samochodem;P

Hehe o tej lidze to pewnie piszesz o felgach:)
Bo moja ani TI ani Q2:) Twoja w dodatku ma w zanadrzu piękne kopnięcie w plecy w postaci JTDm
Ja mam -4 z przodu i z tyłu - nie polecam bo trzeba bardzo uważać na wszystko (słownie w s z y s t k o :D) natomiast polecam (jeżeli lubisz) twardsze zawieszenie. U mnie w dodatku z rozpórką daje świetną sztywność nadwozia i auto prowadzi się jak gokart. Średnio 20km szybciej w rondach:P Minus to rzecz jasna wybijanie się znacznie szybsze zawieszenia. Zależy po jakich drogach uczęszczasz.
Mam też wydech zrobiony przez firmę mgmotorsport z siemianowic śl. polecam ale to droga impreza na którą pozwolił sobie poprzedni właściciel.
Wizualnie polecam choćby końcówkę jak u mnie bo dodaje do całości szczególnie jak z tyłu masz taką uroczą naklejkę na szybie (bardzo mi się podoba:P)
247.jpg

Hehe o tej lidze to pewnie piszesz o felgach:)
Bo moja ani TI ani Q2:) Twoja w dodatku ma w zanadrzu piękne kopnięcie w plecy w postaci JTDm
Ja mam -4 z przodu i z tyłu - nie polecam bo trzeba bardzo uważać na wszystko (słownie w s z y s t k o :D) natomiast polecam (jeżeli lubisz) twardsze zawieszenie. U mnie w dodatku z rozpórką daje świetną sztywność nadwozia i auto prowadzi się jak gokart. Średnio 20km szybciej w rondach:P Minus to rzecz jasna wybijanie się znacznie szybsze zawieszenia. Zależy po jakich drogach uczęszczasz.
Mam też wydech zrobiony przez firmę mgmotorsport z siemianowic śl. polecam ale to droga impreza na którą pozwolił sobie poprzedni właściciel.
Wizualnie polecam choćby końcówkę jak u mnie bo dodaje do całości szczególnie jak z tyłu masz taką uroczą naklejkę na szybie (bardzo mi się podoba:P)
Pokaż załącznik 65542

Tak, miałem na myśli felgi,:) ale to samo mogę powiedzieć o kolorze...Stromboli jest wg mnie rewelacyjne. 147 miała być czarna, a tą pojechałem zobaczyć jak wygląda na żywo tylko z ciekawości, bo interesował mnie ten kolor...Okazało się, że to była miłość od pierwszego wejrzenia i w momencie zapomniałem o czarnuli he he...W TI mam -30 mm i więcej też już bym nie chciał, bo tak jak mówisz drogi są jakie są, a odrobinę zdrowego rozsądku trzeba zachować:P

Bardzo przyjemna : ) Gratuluję zakupu !

btw - gdzie można nabyć takie ładne naklejki ? tą eco driving gdzieś znalazłem ale kolorową, która mi nie odpowiada. No i ta z alfowym logiem też bardzo zacna. Poproszę o namiary ;]

Zacna bella :) Szpera zapewne robi swoje :) Felgi macie obaj fajne, takie jak Kubek miałem w poprzedniej 147.
Ciekawe jak u mnie by wyglądała kwestia czerwonych zacisków:D
Dołączam sie do prośby o namiary na te naklejki :)

Wszystkich zainteresowanych naklejkami proszę o wysłanie adresu mailowego na PW tak jak to zrobił Saimonse.
Wyślę Wam pliki w Corelu, które trzeba będzie dać do wycięcia.
Jakby co, to pamiętajcie, że macie je ode mnie he he:)
Pozdrawiam!

Ojjj widze ze tutaj kwitnie nielegalny handel naklejkami :D:D Zartuje oczywiscie sam sobie taka sprawilem :) Pozdro ziomek no i pieeeekna ta Twoje 147 ;)

Bardzo ładna sztuka. Kolego powiedz mi jak się nazywają twoje felgi?

Amortyzatory
Powrót