TomTomGaraż
Nowy
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Postanowiłem przestawić swój zeszłotygodniowy zakup
[notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 147 Lift, rok 2006, silnik 1.6 TwinSpark 77KW mocy przybywaj bez wariatora, przebieg obecnie (już zarejestrowana) 128 tysięcy.
W autku czeka mnie sporo pracy:
1) Wahacze górne TRW zamówione,
2) Klapka wlewu paliwa zamówiona,
3) Czekam na wycenę rozrządu, świec, filtrów, pasków, napinaczy rolek itd itp,
4) Do zrobienia klimatyzacja (brak ciśnienia w układzie),
5) Do pospawania lub wymiany zderzak,
6) Prawe tylne drzwi do wypchnięcia lub wymiany.
Auto kupione od znajomych chłopaków (poprzednie było w idealnym stanie blacharskim), ale warte swojej ceny (6500). Oglądałem za 12-14 tyś takie egzemplarze i podłogi nie było, a tu jak na zdjęciach
Po nowym roku na wiosnę będzie myta, suszona, odtłuszczana, rozbierana i konserwowana bo teraz już nie ma na to pogód ani ogrzewanego garażu...
Co do podłogi i profili zamkniętych to chyba coś z produktów Boll wpadnie. Na razie szukam i się orientuję, żeby zrobić to jak najlepiej.
Wrażenia z jazdy nie do opisania
No... Może prócz skrzypiących wahaczy górnych.... Ktoś przyoszczędził 
Póki co, studiuję całe forum odnośnie świec, olei do silnika i skrzyni oraz innych zagadnień, ponieważ o Alfie moja wiedza wynosi praktycznie 0. Jedyne co już wiem, to niby tańsza w utrzymaniu wersja bez wariatora, z drugiej strony ponoć wycierają się tu krzywki na wałkach rozrządu. Ot taka fabryczna wada choć moje info nie jest potwierdzone. No cóż, nie można mieć wszystkiego

Postanowiłem przestawić swój zeszłotygodniowy zakup
W autku czeka mnie sporo pracy:
1) Wahacze górne TRW zamówione,
2) Klapka wlewu paliwa zamówiona,
3) Czekam na wycenę rozrządu, świec, filtrów, pasków, napinaczy rolek itd itp,
4) Do zrobienia klimatyzacja (brak ciśnienia w układzie),
5) Do pospawania lub wymiany zderzak,
6) Prawe tylne drzwi do wypchnięcia lub wymiany.
Auto kupione od znajomych chłopaków (poprzednie było w idealnym stanie blacharskim), ale warte swojej ceny (6500). Oglądałem za 12-14 tyś takie egzemplarze i podłogi nie było, a tu jak na zdjęciach
Co do podłogi i profili zamkniętych to chyba coś z produktów Boll wpadnie. Na razie szukam i się orientuję, żeby zrobić to jak najlepiej.
Wrażenia z jazdy nie do opisania
Póki co, studiuję całe forum odnośnie świec, olei do silnika i skrzyni oraz innych zagadnień, ponieważ o Alfie moja wiedza wynosi praktycznie 0. Jedyne co już wiem, to niby tańsza w utrzymaniu wersja bez wariatora, z drugiej strony ponoć wycierają się tu krzywki na wałkach rozrządu. Ot taka fabryczna wada choć moje info nie jest potwierdzone. No cóż, nie można mieć wszystkiego