• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

spec od szyb (Warszawa)

yoozef

Nowy
Auto
była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98
Koledzy,
właśnie dostałem info od mechanika, że znalazł niechcący, którędy mi woda leci do kabiny w mojej 166. Winna jest tylna szyba. Mówi, że trzeba ją wyciąć i wkleić ponownie.
I pytanie: znacie jakiegoś dobrego "szybiarza" w Warszawie lub bliskich okolicach? Ważne, żeby nie zrobił partactwa, żeby szyba nie pękła przy wycinaniu, no i żeby cena była w miarę.

Spoko, dzięki, odezwę się jak ją odbiorę od mechanika, pewnie jakoś w przyszłym tygodniu. A dużo z taką szybą roboty jest, w sensie czasowym?

Ja mam zaufanego człowieka od szyb w okolicach Grodziska Mazowieckiego. Jeśli jesteś zainteresowany i chcesz kontakt, daj znać. Z tego co wiem, dojeżdża też do klienta.

Ok, dzięki, znajomy podrzucił mi też tych gości:
http://www.autoglassjaan.pl
Mają dużo punktów w kraju i specjalizują się w szybach, cenowo też podobno nienajgorzej.

Ja mam mieszane uczucia co do tej firmy. Wymieniałem 2 razy przednią szybę u nich. Za pierwszym razem (targówek bmw e46) auto oddali w strasznym stanie - na maksa pobrudzili słupki czarnym klejem i bezpośrednie okolice szyby (jasna tapicerka) i nie poinformowali o wszystkich kosztach przed podjęciem się zadania. Drugie podejście(już nie mój wybór tylko warunek ubezpieczenia) to ar 147 - okęcie. W tym przypadku nie miałem w sumie zastrzeżeń. Ogólnie to "sieciowy" warsztat i moim zdaniem bardziej ilość niż jakość.

Z powodu małej ilości czasu byłem w tym Autoglassie (mam do nich blisko). Bardzo dobre pierwsze wrażenie, umówiłem się na 14:00, przyjechałem 13:58 i o 14:00 auto wjechało do warsztatu. Koleś powiedział, że zajmie to 2,5h i o 16:30 autem odjechałem. Jeszcze nie widziałem takiego planowania pracy u żadnego mechanika :).
Szyba wygląda ok, uszczelka trochę odstaje, ale wiadomo, ma 13 lat. Może się ułoży. Najważniejsze, że szyba nie przecieka. Zapłaciłem za całość 260zł, nie wiem czy to dużo czy mało, nie mam porównania ;).

Amortyzatory
Powrót