• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

spadek mocy, dym

Jaki ten świat jest mały............ale jaja
No to masz dowody, niezbite......
Tak jak kolga na początku napisał, szkoda ze tak zaczeła sie Twoja przygoda z Alfą.Współczuje.
Podkreślam ze diagnoza na odległość Uszczelki pod głowicą jest trudna, ale objawy jej nie wykluczają.Odstaw autko do dobrego mechanika.

Ostatnia edycja:
maxwell prawidłowo tak trzymać prawo jest po twojej stronie informuj na bieżąco jak się sprawy mają...niektórzy mogą mieć podobny problem i może im się to bardzo przydać

no i koleś sam na siebie bata ukręcił:D :D no więc na pewno sprawa wędruje do sądu razem z wydrukami z forum a co lepsze kretyn jest zalogowany na allegro tym samym nikiem:D

---------- Post dodany o godzinie 21:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:16 ----------

będę relacjonował na bieżąco co i jak...

---------- Post dodany o godzinie 21:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:19 ----------

@kabanow
po prostu doprowadzę ją do użyteczności, włożę trochę grosza i będzie jeździła

Tak to jest jak kupuje się padło za 7k pln, niestety kolego maxwell20 sam prosiłeś się o kłopoty a wiadomo, że jak coś jest tak tanie to trzeba to prześwietlić 10 razy zanim się kupi.

Niezapokoiła Cię cena tej alfy?

wiesz alfy się cenią od 7 w górę więc za dużo nie miałem do podejrzewania a co lepsze mówił że ma zamiar wyjeżdzać za granice więc była do przyjęcia

a co do brzegu to ten opolski:) blisko mamy:)

Ciesze sie, mam nadzieje ze spotkamy sie na jakimś spocie.
Ten Brzeg bliżej Wrocławia??

Popieram Blisko nie blisko można się zgadać na jakieś małe turne gdzieś pośrodku odległości między nami na małe piwo oczywiście bez alko ;D;D heh

No nic zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

Ciekawi mnie co w przypadku jakby to było uszczelka pod głowicą a gość miałyby np fakturę za jej naprawę. Co wtedy odpowiedzialność spada na warsztat?

Kolega ma racje, ale wydaje mi sie ze troche chce dogryść?

nie chodzi o żadne dogryzanie, tylko tyle tu piszemy o tym jak sprawdzać przy zakupie i ogólnie wiadomo jak ludzie sprzedają a tu kolega trochę tak chyba za szybko podjął decyzję o kupnie tym bardziej, że cena mocno podejrzana.

Ostatnia edycja:
pewnie że bez:) alkoholu - no chyba że alfy w ręce żon:) poza tym jestem instruktorem nauki jazdy więc można coś taniej z prawkiem pomyśleć na inne kat niż B:)

---------- Post dodany o godzinie 21:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:37 ----------

No nic zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

Ciekawi mnie co w przypadku jakby to było uszczelka pod głowicą a gość miałyby np fakturę za jej naprawę. Co wtedy odpowiedzialność spada na warsztat?

nie chodzi o żadne dogryzanie, tylko tyle tu piszemy o tym jak sprawdzać przy zakupie i ogólnie wiadomo jak ludzie sprzedają a tu kolega trochę tak chyba za szybko podjął decyzję o kupnie tym bardziej, że cena mocno podejrzana.

może za szybko ale kazałem żeby silnik był zimny jak przyjadę, nic nie stukało, nie było żadnego widocznego oleju na zewnątrz, nie kopcił, odpalił od 'kopa', parę razy w próbnej jeździe podkręciłem go pod czerwone, chodził ok 1 godz bez wyłączenia, no nic nie wskazywało żeby coś było z silnikiem:( pewnie ładnie go umył i pewnie wlał uszczelniacz do oleju i do płynu chłodzącego... ale jak się mówi polak mądry po szkodzie:(

a można kurs korespondencyjny na kat A ;)

Możesz napisać ile teraz na kat A kosztuje?

odpowiedź masz na priv:D

---------- Post dodany o godzinie 22:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:49 ----------

najgorsze jest to że sprzedałem swoje prywatne auto już a mechanik ma dopiero miejsce na 20 lutego choć warto poczekać bo gość jest mechanikiem z zamiłowania a nie z konieczności bo tatuś mu kazał:rolleyes: a l-ką się licho jeździ bo z silnikiem od kosiarki to nie bardzo jechać w odwiedziny do jeleniej góry:crazy_pilot: oczywiście w odwiedziny po swoje ewentualne pieniądze

---------- Post dodany o godzinie 23:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:05 ----------

heee.... napisał mi frajer że zajechałem auto:D
po przejechaniu 300 km- no to siup do sądu
niby jak go testowałem to męczyłem silnik 4-6 tyś obrotów i potem pewnie też:D ma gość nieźle z głową:) a co lepsze napisał mi że rzeczoznawca powołany przez sąd:) widać nie zna się na prawie:) ale jak brzmi powiedzenie nieznajomość prawa szkodzi

aaa zapomniałem dodać że twierdzi że według jej wiedzy auto nie wymagało naprawy...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót