• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

SP który wariant?? Amortyzatory

czesany

Aktywny
Auto
Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9
Witam
Muszę wymienić u siebie w SW 1,8 2000r Amortyzatory z tyłu
Wiem, że mam wersję sport pack ale nie mogę nigdzie doczytać którą.
Mam karbon na kokpicie, listwy progowe, telefony 16" fabryczne, czarne zegary i czerwone podświetlenie świecące się ciągle. Chodzi o to, żę nie wiem ile mam obniżone zawieszenie i nie wiem jakie amorki kupić

W eperze wyskoczyło mi takie cos

Ostatnia edycja:
Witam
Mam karbon na kokpicie, listwy progowe, telefony 16" fabryczne, czarne zegary i czerwone podświetlenie świecące się ciągle. Chodzi o to, żę nie wiem ile mam obniżone zawieszenie i nie wiem jakie amorki kupić

SP niezależnie od jego specyfikacji zawieszenie miał takie samo. Różniło się jedynie w zależności od pojemności silnika oraz tego czy sedan, czy SW.
Pozdrawiam.
- Rafał

SP niezależnie od jego specyfikacji zawieszenie miał takie samo. Różniło się jedynie w zależności od pojemności silnika oraz tego czy sedan, czy SW.
Pozdrawiam.
- Rafał
A nie było własnie podzialu na zwieszenia??
Tzn, ze były rózne wielkości obniżenia zawieszenia??

Ostatnia edycja:
A nie było własnie podzialu na zwieszenia??
Tzn, ze były rózne wielkości obniżenia zawieszenia??
W przypadku SP z tego co mi wiadomo, nie. Chyba, że ktoś się bawił w zmianę zawieszenia i założył jakieś krótsze sprężyny, ale to poza fabryką.
Pozdrawiam.
- Rafał

W SW możesz mieć normalne SP z przodu i nivomaty (samopoziomujące) z tyłu, które mają wówczas inną sprężynę... Zrób fote amortyzatora, to może coś podziałamy...

Wygląda na to, że masz zawieszenie sportowe, czyli amory w EPER szukasz w opcji 062.

- przedni: 60656819
- z tyłu: wydaje mi się, że znajdziesz samopoziomujące nivomaty: 60668186
- ew. z tyłu mogą siedzieć "zwykłe sportowe": 60688989

Nivomat rozpoznasz, bo ma takie zgrubienie - w ogóle jest grubszy. Tak to wygląda:
http://img256.imageshack.us/img256/6163/dsc03509qm.jpg

A dlaczego zmieniasz tylne amory?

Własnie nie pamietam ale chyba nie ma takiego zgrubienia u mnie. A przymieram sie do wymiany tyłu bo mi się jeden wylał od strony pasażera.

Witam

Nie wiem czy tak jest rzeczywiście,ale czytałem gdzieś na forum że sportpack w wersji nadwoziowej SW nie ma obniżonego zawieszenia.

Nie wiem czy tak jest rzeczywiście,ale czytałem gdzieś na forum że sportpack w wersji nadwoziowej SW nie ma obniżonego zawieszenia.
Były sporty w SW o numerach, ktore podałem wyzej - przed i po lifcie...
Pytanie tylko: ile zostało alf z takim zawieszeniem? Bo cena 6500-7000zł za amory ze sprężynami w opcji 062 pewnie wielu przeraziła.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót