[146] skrzynia biegów

• Autor wątku Autor wątku oleczka198
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oleczka198

Guest
mam taki problem z wtorku na środę zakleszczyła mi się skrzynia biegów na 2 biegu no ale jakimś sposobem puściła i było wszystko ok. a w czwartek rano jak wyszłam z pracy okazało się ze znowu moja skrzynia odmówiła posłuszeństwa znowu na 2 biegu nie dużo myśląc odpaliłam i na tym drugim biegu pojechałam do domu tylko ze po przejechaniu jakiegoś kilometra odblokowała się czyli to świadczy ze była zamarznięta......
a pytanie brzmi: co możne być przyczyna??

Zamarzły Ci aniele linki biegów pod podwoziem- sparchaciałe gumowe osłonki. Typowa w sytuacji kałuże, potem przymrozek.

1.4 boxer a to trochę dziwne bo były deszcze i 30stopniowe mrozy i nic się nie działo to dlaczego teraz przecież możne było za 4 stopnie na minusie:/

Wszytko wskazuje na linki, chociaż nieraz zimna skrzynia tak się potrafi zachować. Jeśli problem się nie powtórzy wymień olej w skrzyni, jeśli powróci trzeba dokładnie ustalić przyczynę. Chociaż dziwi mnie że dotyczy to tylko dwójki, co mogło by wskazywać na problem w samej skrzyni...

nic zobaczymy jak sie jeszcze raz powtórzy to pojadę do serwisu niech zajrzą do niej ale dzięki za pomoc:)

Wszytko wskazuje na linki, chociaż nieraz zimna skrzynia tak się potrafi zachować. Jeśli problem się nie powtórzy wymień olej w skrzyni, jeśli powróci trzeba dokładnie ustalić przyczynę. Chociaż dziwi mnie że dotyczy to tylko dwójki, co mogło by wskazywać na problem w samej skrzyni...

Po prostu zostawiła samochód na dwójce i tak lód załapał linki. :/ Można doraźnie posmarować przed kolejną zimą smarem linki, pomaga na 1 sezon ale najlepiej wymienić. Z tym ze z tego co wiem, do bx trzeba zamawiać we Włoszech i trochę to trwa i kosztuje. :(

---------- Post dodany o godzinie 08:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------

1.4 boxer a to trochę dziwne bo były deszcze i 30stopniowe mrozy i nic się nie działo to dlaczego teraz przecież możne było za 4 stopnie na minusie:/

Kiedy ostatnio było 30 na minusie? :) No może wtedy jeszcze osłonki Ci trzymały, a że było -4? hehe wystarczy -0,0001 i przy gruncie lodek zablokuje linkę , jak była choć trochę mokra! :)! ;)

Amortyzatory
Powrót