• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Skad czesci do 75/Milano

• Autor wątku Autor wątku bozoni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bozoni

Guest
Witam po raz pierwszy :) ,

czy w naszej ojczyźnie można dostać:
- akumulator ciśnienia ABS,
- termostat (V6),
- łącznik elastyczny wału przedni,
- podporę wału napędowego,
- wzmocnione (teflon w oplocie) przewody hamulcowe?

FAP już nie ma takich cudów. Czy ktoś z Was zna dobre źródło?

Czy ktoś kupował w Stanach przez www.international-auto.com? Ile taka impreza kosztuje (przesyłka, cło itp.)?

pozdrawiam
bozoni

Wszystko można dostać, proponuję google. Dzwonić po szrotach, albo liste dyskusujną ikara. Trochę tego u nas jest.

Oki, moja wina, nie zaznaczyłem, że interesują mnie NOWE części... A piszę na forum w nadziei że ktoś przetarł już ścieżki do 'w miarę' sensowych źródeł.

bozoni napisał:
Oki, moja wina, nie zaznaczyłem, że interesują mnie NOWE części... A piszę na forum w nadziei że ktoś przetarł już ścieżki do 'w miarę' sensowych źródeł.

Rozumiem, ze przeszukales krajowe zrodla? Moge spytac mojego mechanika, ktory przegub walu do rzedowek mial od reki, moze i do V6 uda sie znalezc.

U mnie w salonie fiata nowa podpora wału, oryginalna z włoch 169zł więc jeszcze ok. Przegóby na wał również są: pierwsze dwa chyba po 150 a łączący wał ze skrzynią 300 :shock: . No ale taka jest cena jeżdżenia wyjątkowym autem i jak dla mnie to jazda wynagradza problemy w 200%-tach :mrgreen:

Muszę się dopiero dowiedzieć ponieważ nie znam na pamięć. Druga sprawa to to, że koelsie tam pracujący są dosyć niekumaci :mrgreen: i trzeba się z nimi trochę pomęczyć zanim znajdą coś interesującego :wink: .

Przecież w Wawie, masz pewnie salonów alfy i fiata od groma, jak w krośnie sprowadzą to w wawie też. Ja tam wole OEM'owskie części, tańsze i wyższej jakości...

oczywiście masz rację, ale ja zaraziłem się wirusem AR bardzo niedawno i nie wiem jeszcze gdzie szukac niektórych części :oops:

Wszystko przychodzi z czasem ;) Miałem swego czasu 3 fiaty 125p 2.0 DOHC i też różni ludzie mi mówili, że zdobycie części graniczy z cudem, a jak robiłem remont to miałem każdą jedną część silnika na następny dzień :mrgreen: . Wystarczyło zamówić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym :D

Niedawno kolega napisał mi info. Często bywa po różne graty w Inter Cars w Lublinie i zaznajomił sie tam juz z jednym sprzedawca i poszperał w kompie i ... szok.
Maja od groma części do Alfa Romeo 75 zawieche i inne do Giulietty i większośc na stanie albo na zamówienie w przystępnych cenach i uwaga są nawet części do Montreala!!

bozoni napisał:
pozdrawiam
bozoni
W jednym wątku tylu znajomych z IK@Ra
:)

Cześć Stefan. Widzę, że nie możesz przeboleć tej czerwonej 116tki. A ja w końcu jedną dopadłem. Ale narazie jest incognito ;) Pewnie wiosną ją "zalegalizuję".

Części do MILANO.
Niestety nasz kolega z Poznania skasował (pośrednio on) swoją kupioną w marcu Milano w dobrym stanie. Będzie z niej brać części do restaurowanej America, ale dużo zostanie luzem. Choć wątek został założony z myślą o nowych częściach, to i tak postanowiłem się wstrącić, gdyż rzadkość to w końcu. Szczególnie gdy chodzi o drobne drobiazgi.

Amortyzatory
Powrót