silnik problem !!! nie dogrzany???

temat przerabiałem juz w tamtym roku,egr był czyszczony ,podkładkę założyłem ,overboost został rozebrany wyczyszczony ,węże pozmieniałem,czujnik ciśnienia wyczyszcony,to zostaje tylko zmienna geometria?sztanga niby pracuje ,ale czy na tyle dynamicznie to nie wiem,aha ciekawi mnie jedna sprawa,z tego co rozumie to mcsf wskakuje dopiero na 4,5 lub 6 biegu?,mi co prawda tryb lubi wskoczyć od 4biegu,ale komunikat wyskakuje zaraz po odpaleniu silnika,i częstym błedem na kompie jest p0238,a żeby był jeszcze lepiej ,to po kasowaniu błedów i tak po odpaleniu wskakuje komunikat mcsf,kiedyś już o tym pisałem ,ale odpowiedzi nie dostałem,za zaśmiecanie zgóry przepraszam

A zaworek elektromagnetyczny sterujący zmienną geometria wymieniłeś?

czasami samo czyszczenie nie pomaga i trzeba wymienic na nowy. Tak jak bylo u mnie tylko mi marchewka pojawiala sie na zimnym silniku i jeszcze regulator cisnienia paliwa byl do czyszczenia. Teraz smiga elegancko tz. juz od paru miesiecy. Moze masz kogos kto ma na podmiane overboosta to bys sobie sprawdzil

Z tymi czujnikami to są jaja. Wymieniłem termostat na nowy, fabryczny. Rezystancja mierzona na przewodach w kabinie rozni sie o 200 Ohm w stosunku do tego co sie mierzy na czujniku. Po całym dniu szukania dałem sobie z tym spokój.

witam koledzy ,a wiec tak wczoraj wymieniłem overboost na nowy ,i dalej to samo:(,sprawdziłem prace sztangi przy okazji,chowa sie tak moze nie cały centymetr ,i tempo napewno nie błyskawiczne, prubowałem od góru ruszyć śrubokrętem ,nie udało sie wcisnąć ,a wydaje mi sie ze powinna chodzić lekko wiec turbo do czyszczenia?,gorzej jak to nie pomoże ,to ja potne i zakopie!!!!!!!!

Amortyzatory
Powrót