Z
zor-ro1970
Guest
Witam własnie padł mi silnik w mojej Alfie 156 sportwagon,urwał sie zawór i zrobił kipisz.Silnik złom.Panowie gdzie najlepiej szukac drugiego silnika do tego autka ,kto nimi handluje??Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zor-ro1970 napisał:Witam własnie padł mi silnik w mojej Alfie 156 sportwagon,urwał sie zawór i zrobił kipisz.Silnik złom.Panowie gdzie najlepiej szukac drugiego silnika do tego autka ,kto nimi handluje??Pozdrawiam
W ramach renomy to alfa dawno pownna wiele elementów poprawić, chociażby alternatory czy wskazniki paliwa, nie wspominając o przypadkach obracających się panewkach na korbowodach.SG0240 napisał:O kurcze - znam tylko jeden przypadek, kiedy urwał się zawór, ale to było w fiacie 125p u mojego wujka - w fabryce niedokładnie założyli łupinki i zawór wyleciał w czasie jazdy do cylindra - ale żeby takie numery w alfie 156 - to już jest paranoja - alfa romeo powinna Ci wymienić silnik w ramach renomy firmy.
Jak taki wlałem po płukance lotosem syntetycznym, który wywalił uszczelniacz w ciągiu tygodnia i wyciekł. :mrgreen: Po analizie rynku stwierdziłem że będzie najbardziej odpowiedni właśnie maxLife.Teraz jest OK, olej na miarce cały czas jak miodek żółcitki i ciągle tyle samo bez dolewki.zor-ro1970 napisał:A co sądzicie o Valvoline maxlife 10w40