Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
U mnie, oprócz tego że nie działa jak powinien (zatrzymuje się gdzie chce) to nie zauważyłem by pracował jakoś głośniej niż w innych autach.
Też o tym słyszałem, ktoś nawet ponoć bodycompa wymieniał za coś koło 1700zł. Za 1700zł moja wycieraczka może świrować.Ja też mam kable całe a silnik żeruje swoim życiem, ale w necie piszą że czasem ECU jest do przeprogramowania... Po tych cyrkach
błedów żadnych nie masz czy nie sprawdzałeś? U mnie się pojawiły niedawno dwa błędy przerywane - błąd krzywki silnika oraz błąd sygnału zwrotnego - mimo że wycieraczka działała poprawnieTeż o tym słyszałem, ktoś nawet ponoć bodycompa wymieniał za coś koło 1700zł. Za 1700zł moja wycieraczka może świrować.
Chcę jeszcze podjechać gdzieś do kogoś co to ma do sprzedania silnik wycieraczki i dogadać się z nim że podłącze u niego do siebie i jak zadziała to biorę. Taka opcja bo wiązkę też mam na 100% ok.
No jak? Pewnie ze mam. Dokładnie te same dwa plus czasem pojawia się błąd can-u, ale za niego odpowiada prawdopodobnie słaby już aku. Podobne problemy z Tobą wycieraczka miałem w 159. Tam wymienialem silniczek - bez zmian. W końcu wymieniłem przełącznik pod kierownica bo nie wiedziałem wtedy jeszcze, że za takie problemy może być odpowiedzialny body komp no i pomogło. W julce po przejrzeniu wiązki chyba się powoli poddaję. Ręce opadają jak można spieprzyc tak prosta rzecz w aucie aspirujacym niby do premium.błedów żadnych nie masz czy nie sprawdzałeś? U mnie się pojawiły niedawno dwa błędy przerywane - błąd krzywki silnika oraz błąd sygnału zwrotnego - mimo że wycieraczka działała poprawnie. Bywały momenty że tez sie zatrzymywała w połowie albo nie dawało się jej wyłączyć ale wtedy błędów nie było i wiązka tez była na pewno ok - cuda na kiju
![]()
Witam,
Silniczek tylnej wycieraczki jest z natury tak głośny? jak to u was wyglada?
W ramach wolnego czasu postanowiłem zająć się tematem wycieraczki. Prawa wiązka u mnie wygląda jak z fabryki - zero uszkodzeń przewodów. Jak dotąd naprawiałem tylko wiązkę lewą a wycieraczka tylna idzie prawą stroną. Być może znalazłem gdzie indziej przyczynę problemów - ale to się okaże za jakieś kilka tyg czy nie będzie świrować bo może to być błędny trop.